Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan kurtulmuş, "Ben 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin kapılarının bütünüyle açılacağına inanıyorum ve gördüğümüz manzara odur" dedi. 
Kütahya'ya akşam saatlerinde gelen Numan Kurtulmuş, Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Ak Parti milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu, Kütahya Belediyesi'nin Ak Partili Başkanı Kamil Saraçoğlu, partililer ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin izlediği konferansta konuşan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin siyasi tarihini yazanların, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini, Türk siyasi tarihi açısından ne kadar önemli olduğunu yazacaklarını öne sürdü. Türkiye'nin 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve arkasından yaşayacağı genel seçimlerle birlikte 3 önemli kavşağı geçeceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: "30 Mart seçimleri Türkiye'nin yeni Türkiye mi? yoksa eski Türkiye istikametinde mi gideceği yönünde önemli bir dönüm ve kavşak noktasıydı. Yeni Türkiye yolunda yürüyeceğimizi milletimiz karar verdi ve birinci aşamayı geçmiş olduk. İkincisi 10 Ağustos seçimleridir. Ben 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin kapılarının bütünüyle açılacağına inanıyorum ve gördüğümüz manzara odur. Ağustosta Türkiye, önemli bir kavşağı daha geride bırakmış olacaktır. Türkiye'de sandık Allah'a çok şükür hep ortada oldu. Diğer bölge ülkeleri ile kıyasladığımız zaman, bizim en önemli başarımız budur. Ne olursa olsun, sandığı ortaya koymayı başardık. Sandıktan da hep milletin söylediği istikamet çıktı, ama 1950 yılından alırsanız, 5 tane askeri müdahale oldu. Bunların bir kısmında başbakanlar asıldı, bir kısmında da başbakanların halkın helal oylarıyla aldığı koltukları ellerinden alındı. Türkiye'de siyasi suikastlar yapıldı, Türkiye'de siyasi idamlar gerçekleştirildi, Türkiye'de toplumsal olaylar gerçekleştirildi. Velhasıl, 64 yıl içerisinde bu millet tam manasıyla antidemokratik komplolara karşı şerbetlendi."
Vazifelerinin sadece yollar ve köprüler yapmak olmadığnı söyleyen Numan Kurtulmuş şöyle devam etti: "Köprüler yapacağız, hızlı trenler yapacağız, demiryolu yapacağız, Marmaray yapacağız, Göktürk uzay aracını uzaya göndereceğiz, milli savunma sanayimizi geliştireceğiz. Bunları yapmak boynumuzun borcu ama bizim vazifemiz sadece bunları yapmak değil. Bizim vazifemiz; bu ülkede yeniden büyük ve güçlü bir medeniyeti ihya ve inşa etme sorumluluğudur. Bu millet Ak Parti kadrolarına bu sorumluluğu vermiştir. İnşallah üçüncü virajda da bunu yapabilecek adımları atacağız ve inşallah anayasayı değiştirecek çoğunlukla. Türkiye'de, cumhurbaşkanlığı yani başkanlık sistemine dayalı yeni bir anayasa, siyasi partiler yasası, seçim yasası, Türkiye'deki Kamu Reformu ve Mahalli İdareler Reformu gibi birçok alanda demokratikleşme adımlarını hızla tamamlayacağız." 
Gazze'deki olaylara da değinen Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin gücü, ülkemizde yaşayan sadece 77 milyonumuzu güçlü kılmaz. Türkiye ne kadar güçlenirse, yeryüzündeki mağdurlar ve mazlumlarda o kadar güçlenir. Bugünlerde Gazze ve Filistin'de yaşamış olduğumuz İsrail saldırıları, herhalde bir kere daha milletimizin gözünü açmaktadır. Maalesef hem İslam hem de batı dünyasında, dünyanın birçok yerinde; devletler nezdinde söylüyorum, hükümetler açısından söylüyorum. Türkiye'nin dışında bir kaç sesin dışında kimseden ses çıkmamaktadır. Herkes kem küm etmektedir" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI