Mehmet TÜRK- Bayram BULUT / DİYARBAKIR, () - KÜRT Demokratlar Platformu Başkanı Sertaç Bucak, PKK'nın kaçırdığı iddia edilen çocukların serbest bırakılarak ailelerine teslim edilmesini istedi.
Diyarbakır'da yaklaşık bir yıldan beri bir Kürt partisi kurma çalışmalarını yürüten Kürt Demokratlar Platformu Genel Başkanı Sertaç Bucak düzenlediği basın toplantısında, 'Düşman Kürt yoktur' sloganıyla çalışmalara başladıklarını belirterek, "Kürtlerin verdiği mücadeleye saygılıyız, onlarla dayanışma içerisindeyiz" dedi. PKK tarafından kaçırılan çocukların durumunu değerlendiren Kürt Demokratlar Platformu Başkanı Sertaç Bucak şunları söyledi:
"Sözkonusu olan çocuklar 18 yaşın altında. Yani kendi iradeleriyle karar verecek yaşta değiller. Anne ve babaları var, kanun önünde de hukuksal bir kayıp değiller. Henüz 18 yaşını doldurmamışlar. Biz PKK'nın 2013 Cenevre Konvasyonunu imzaladığını da biliyoruz. Dünya'da çocuk savaşçıları diye bir terim var. Buna herkesin karşı çıktığı bir dönemde, 'kendi iradeleriyle gitmiştir' tezini reddediyoruz. Özellikle bu bölgenin insan hakları kuruluşlarının, toplumda bu konuda inandırıcı olmak istiyorlarsa, bu konuda da insan hakları belgelerindeki istemler doğrultusunda hareket etmesinin daha inandırıcı olacağını düşünüyoruz. Onun için 18 yaşından küçük çocukların ailelerine teslim edilmesini istiyoruz."
Çözüm sürecine değinen Bucak, "Çözüm sürecinde tarafların hepsinin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu süreci kim bozarsa bunun altından kalır bu yükün altından kalkamaz siyasetten" diye konuştu.

MT,BB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)