HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hatay Büyükşehir Belediyesi ile dört ilçenin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Adana'da durdurularak aranan TIR'larla ilgili "Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim" dedi.

HDP'nin Hatay Büyükşehir ve dört ilçenin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantı İskenderun İsa Taş Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, EMEP İl Başkanı Yusuf Ertaş, BDP Parti Meclisi Üyesi Mazhar Zümrüt, BDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Edem, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve Partinin il ve ilçe teşkilat temsilcileri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Ertuğrul Kürkçü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Yusuf Öfkeli, İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, Erzin Belediye Başkan Adayı Biyadi Sırça, Dörtyol Belediye Başkan Adayı Mehmet İnsan ve Payas Belediye Başkan Adayı Mehmet Laçin'i tanıttı.

Toplantıda konuşan Kürkçü, "Artık okun yaydan çıktığını, geri dönüşün olmadığını. Türkiye ya özgür olacak ya özgür olacak" sözlerini Kürtçe de söyleyerek konuşmasına başladı. Kürkçü, "Türkiye 12 yıldır AKP hegemonyası iktidarı altında yaşadı. Adalet ve Kalkınma Partisi Sona ulaştı. Hiç bir düzen hiç bir iktidar hiç bir rejim toplumun kendinden başka bütün tabakalarını öylesine karşısına alarak, kendisinden başka bütün komşularını karşısına alarak, dünyanın tamamını karşısına alarak ayakta duramaz. Bu ana bu noktaya geldiyseniz artık çöküşün başlangıcındasınız demektir. Sadece günlerinizi sayacağız. Artık yalancı çobana döndünüz, kimse inanmaz sizin palavralarınıza. Her özgürlük vaadi daha çok baskıyla, her açılım vaadi daha çok kapanışla gerçekleşmişse Türkiye'nin bu masallara, bu mavallara karnı tok. Şimdi bütün mesele bu hırsızlar diktatörlüğünü hırsızlar yönetiminin yerini ne alacak tartışmasıdır. Bunun yerini bu hırsızlar yönetiminin bir yarısını alıp soft ırkçılarla yapıştırıp, bunun yanına biraz ulusalcılık bir miktar sözüm ona sosyal demokrasi ekleyip, yani Hatay'daki gerçekliği, bunun eski AKP'li Belediye Başkanını şimdi CHP'li Belediye Başkanı yapmak ise eğer böyle bir alternatif düzende yoktur bunu kimse yemez. Bunu kimse yutmaz bununla hiç kimse abad olmaz" diye konuştu.

"TIR'LARIN TAKİPÇİSİYİZ"

Adana'da durdurularak aranan TIR'larla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kürkçü, "Adana Valiliği bir açıklama yapmış. Bu TIR'ların MİT'e ait olduğunu ve rutin görevini yaptığını söylemiş. Benim anladığım şu ki, MİT rutin olarak silah kaçakçılığı yapıyor. Bunu eğer bir Vali soruşturmaya gerek duymuyorsa. MİT bu şekilde Türkiye'nin hiçbir kurumunun, hiçbir yasanın denetimi altında olmadan Suriye'ye silah taşıyorsa. Türkiye niçin komşularıyla barış içerisinde değil diye hiç kimse sormasın merak da etmesin. Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim partimizde bu durumun takipçisi olmak zorundadır" dedi.