HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, hiçbir siyasi parti ile işbirliğine gitmedikleri gibi, tabanlarının hiçbir şekilde AK Parti'ye destek vermeyeceğini söyledi. Kürkçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Türkiye gerçeklerinden uzak olduğunu söyledi.
Ertuğrul Kürkçü, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi. Kürkçü, yerel seçimlerin önemine değinerek, aday gösterdikleri her yerde büyük bir oy artışı yaşayacaklarını söyledi. Kürkçü, yerel seçimler nedeniyle hiçbir siyasi parti ile işbirliğine gitmedikleri gibi, tabanlarının da hiçbir şekilde AK Parti'ye destek vermeyeceğini dile getirdi. Kürkçü, Türkiye'nin geleceğine talip olan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi iyi tanımadığını belirterek şunları söyledi:
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir beyanına tanık olduk. Şahsen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını büyük bir üzüntü ile biraz da acımayla izledim. Çünkü sosyal gerçeklerden herhangi bir biçimden haberdar olmadığını, ortaya koyduğu tezlerin hiçbirisinin iki kez düşündükten sonra söylenemeyecek kadar gerçeklerden kopuk ve aykırı tezler olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Bizim AK Parti ile bir işbirliği içinde olduğumuz iddiasına ancak gülebiliriz. Çünkü böyle bir işbirliğinin ne temeli, ne imkanı ne de kaynağı var. Tamamen siyasetten, sosyal, kültürel, sınıfsal olarak iki ayrı kutupta yer alıyoruz. Fakat Kılıçdaroğlu parlamentoya pek uğramıyor. O yüzden de parlamentodaki durumu pek bilmiyor. Konuşmalarından da Türkiye'yi hiç tanımadığını anlıyorum."
Kürkçü, "Sırrı Süreyya Önder İstanbul'dan belediye başkan adaylığından çekilse CHP'nin alacağı oylar artmaz eksilir. AK Parti'nin alacağı oylar artar. Bütün istatistikler, araştırmalar çok açık bir biçimde gösteriyor ki HDP yeni oylarının yüzde 50'sini AK Parti'den, yüzde 20'sini CHP'den alıyor. Eğer HDP seçimlere katılmayacak olsa, seçmenlerimizin çok büyük bir bölümü seçimi boykot edecek ve önemli bir bölümü de oylarını AK Parti'ye verecek. CHP'ye bizim oylarımızın yüzde 2'si gidebilir" diye konuştu. 

ME(AŞ/BK/SS) (FOTOĞRAFLI)