Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, dün TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski bakan hakkındaki rüşvet ve irtikap iddialarını araştıracak Meclis Soruşturma Komisyonu'nun kurulmasını değerlendirirken, "Şimdiden iddiaya girebilirim. AKP'nin çoğunlukta olduğu bütün komisyonlar nasıl çalışıyorsa öyle çalışacaktır. Örnek, Uludere komisyonu. Şimdi bu komisyonun da akıbeti aynı olacaktır" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının 42'nci yıldönümü olduğunu anımsatan Kürkcü; "Denizlerin yargıçları ve cellatları karşısında takındıkları tutum, milyonlarca insan tarafından onların saygı görmesini sağladı. Önlerinde cellatın ilmiği varken, inançlarını ifade edebilmeleri, fikirlerine saygınlık sağladı" diye konuştu. 
Dün TBMM'de 4 eski bakan hakkındaki fezleke görüşmelerini değerlendiren Kürkcü şunları söyledi:
"Bu dört bakan idamla da değil, hırsızlıkla suçlanıyorlardı. Ve o sözleri, herkesin önünde bir idam mahkumunun cesaretiyle savunacak cesareti gösteremediler. Meclis televizyonunu yasakladılar, önlerine yazılmış kağıtlardan kendi haklılılarını cesaretle savunamayan 4 bakanı izledik. Şimdi komisyonda haklarında verilecek kararı bekleyecekler. Şimdiden iddiaya girebilirim. AKP'nin çoğunlukta olduğu bütün komisyonlar nasıl çalışıyorsa öyle çalışacaktır. Örnek, Uludere komisyonu. Adalet ve Kalkınma Partili üyeler, İHA kayıtlarını gördüklerinde gözyaşlarını tutamamışlardı. Ama komisyon raporu çıktığında, Tayyip Erdoğan'ın ve Necdet Özel'in görünmeyen eli komisyon üyelerinin zihnine girdi. Onlara 'Olay yok, ne olduğunu bilmiyoruz. Kasıt da yok' diye bir hüküm verdirtti. Uludere köylülülerin katledilme emrini Necdet Özel bizzat kendi evinden vermişti. Ve eminim ki bu emri vermeden önce Tayyip Erdoğan'a danışmıştı. Meclis komisyonu ne yaptı 'Kimin emir verdiğini bilmiyoruz.' Şimdi bu komisyonun da akıbeti aynı olacaktır. Zaten onun için fezlekeler kamuoyunun bilgisinden kaçırılarak, komisyon zor bela bir araya getirilmiştir. Şimdi ilk toplantısını kimbilir ne zaman yapacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra büyük olasılıkla hüküm vermek durumunda kalacaktır. O zaman kim öle kim kala."
GÜNDEMDEKİ BEBEKLER MECLİS'TE
Kitap sattığı için 'terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı' iddiasıyla aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 32 yaşındaki Mülkiye Demir Kılınç, eşi ve çocuklarıyla birlikte grup toplantısında yer aldı. Kürkcü'nün konuşmasının ardından kürsüden vekillere de seslenen Kılınç'ın ikizlerini, HDP'li vekiller kucaklarına alarak sevdi.
FK(BY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)