Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,()-DERSHANELER yasasının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında başlayan kavgada hastanelik olan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, koluna giren iki kişinin yardımıyla TBMM’ye geldi ve gazetecilere oturduğu sandalye üzerinden olayı anlattı. Kulkuloğlu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve olaya karışan milletvekilleri hakkında tazminat davası da açacağını söyledi. Kulkuloğlu'na 12 gün işgöremezlik raporu verildiği öğrenildi.

Kulkuloğlu, şunları söyledi: "Sayın başbakana çağrıda bulunmak istiyorum. Bu milletin evlatlarına ‘vandal, çapulcu’ diyen ey başbakan, bu gazi mecliste dindar, kindar nesil derken kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına dönde bir bak. 3 hafta içinde 3’ncü olay. 28 Şubat’ın yıldönümünde mecliste neyin intikamı peşindesin ben kmerak ediyorum. Para upl işleriniz ortaya çıkınca saldırganlaştınız. Vahşetinizle kimsenin sesini kısamazsınız. Saldırsanda, saldırtsan da kesinlikle bu mücadeleden yılmayacağız ve bu meclis çatısı altında çalışmaya devam edeceğiz. Eğer azıcık utanma duygun varsa sayın başbakan istifa et" dedi.

Dün yaşanan olayı da anlatan Kulkuloğlu, "Ben aslında olayı ayırmak için girdim. Kavga büyüsün istemedim. Ağzı alınmayacak şekilde küfür ediliyordu. Ağzını tutmaya çalışıyorum baktım ben muhalefet milletvekiliyim Metin Külünk dirsek vurdu. Yetmedi yumruk vurdu. Kargaşada 4-5 yumduk vurdular. Sonra biri tepmiş alttan. Bacağımda da kas yırtığı var 1 ay ayağıma basamayacağım. Yüzümde, burnumun içinde çenemde yırtık var. Burnumun içindeki mukozayı yırtmış. Sabah meclis başkanı aradı ve isimleri alma gereği bile duymadı. ‘Geçmiş olsun dedi’ ve telefonu kapattı.Dün 18-12 tansiyonla gittim doktora. Ben kalp ve tansiyon hastası bir miletvekiliyim. Ölümüm an meselesi olabilirdi. Hem suç duyurusunda, hem de tazminat davası açacağım" dedi.

(MV/FK) (FOTOĞRAFLI)