AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Kırcami planlarıyla ilgili CHP'li belediye başkanları Mustafa Akaydın ve Süleyman Evcilmen'in halkı kandırma yoluna girdiğini iddia etti, aksini ispat için iki başkanı da yerel seçim öncesi Kırcami planlarını tüm aşamalarıyla tamamlamaya çağırdı.
İl Başkanı Köse, parti binasında Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut ve partinin Büyükşehir Belediye Meclis grup sözcüsü Murtaza Tamyürek'le basın toplantısı düzenledi.
İl Başkanı Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i, Kırcami planları üzerinden halkı kandırmaya çalışmakla itham etti. İki belediye başkanının da planlama süreci sonlanmış gibi bir tutum içinde girdiğini kaydeden Mustafa Köse, şunları söyledi:
“2009 yılında yerel seçimler öncesi, Menderes Türel döneminde, Kırcami'nin Büyükşehir'deki planlama süreci tamamlanmıştı. Ancak ne hikmetse Evcilmen o dönemde Türel'in ve Kırcamililerin tüm ısrarına rağmen 1000'lik planı seçimlerden önce meclisinden geçirmemiş ve gelen talepleri 'Planlar çekmecemde derhal seçimlerden sonra meclisimden geçireceğim' sözleri ile halkı oyalamıştır. Seçimlerden sonra da bu sözünü, her seçimden sonra olduğu gibi unutmuştu."
'CHP'NİN ARKA BAHÇELERİ'
Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen'in, sözüne rağmen 'CHP'nin arka bahçeleri' olarak itham ettiği birtakım sivil toplum örgütleri eliyle dava açtırarak planların iptalinin sağladığını öne süren İl Başkanı Köse, “İptale çanak tutmuş ve planların bugüne kadar yapılmamasının sorumlusu olarak yargı kararlarını göstermişlerdi" dedi. Kırcami'de bugün yaşanan sürecin 2009 yılından farkı olmadığını savunan AK Parti İl Başkanı Köse, “Kırcami planlarının sonlandırılması hususunda samimi olan CHP değil Ak Parti'dir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'ni, 4 yıl boyunca planlama sürecinin hükümeti ilgilendiren aşamalarını bahane ederek plana el sürmemekle eleştiren Başkan Köse, “Biz planlama süreçlerinde sözümüzü yerine getirdik. Ama CHP'li başkanlar seçim yaklaşınca Kırcami'de plan yapmayı hatırlamış ve bahanelerin arkasına sığınmaktan vazgeçti" diye konuştu.
'PLANLARI SEÇİMDEN ÖNCE KESİNLEŞTİRİN'
Ak Parti olarak Kırcami planları hakkında çözümden yana olduklarını aktaran Başkan Mustafa Köse, şu çağrıyı yaptı:
“Akaydın ve Evcilmen'e açık davette bulunuyorum. Kırcami planlarını sonlandırmak konusunda bizimle aynı samimiyeti paylaşıyorlarsa, meclislerinden 5 binliğe itirazları sürenin sonunda bir an önce karara bağlayarak kesinleştirip, 1000'lik planları seçimden önce mecliste kesinleştirsinler. Böylelikle kanayan bir sorunu çözsünler. Bu daveti Kırcami'de çözümden yana olan samimiyetimizi ortaya koyarak siyasi hesaplardan uzak bir anlayışla yapıyoruz. Aksi takdirde planların bir kısmını seçimlerden sonraya bırakarak 2009'da olduğu gibi Kırcami planlarını unutacaklarını ortaya koymuş olurlar."
Konuşmasında ayrıca CHP'li her iki belediyenin yine 'arka bahçeleri' tanımı kullandığı sivil toplum örgütleri aracılığıyla planlara dava açılması noktasında hazırlık yaptırdıkları duyumları aldığını belirten Mustafa Köse, “Böylelikle planların yapılamamasıyla ilgili sorumluluğu eskiden olduğu gibi yargının üzerine atarak yine planları yapmamanın bahane arayışlarına girdiklerini görüyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)