Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için en güçlü aday olması, memleketi Konya'da büyük sevinçle karşılanıyor.
Konyalılar dört gözle önümüzdeki hafta Davutoğlu'nun başbakan olacağının açıklanmasını beklerken, görüşlerini açıkladı.
* Konya'da fotoğrafçılık yapan 32 yaşındaki Mustafa Akgül, Başbakanlık için yakışan ismin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi. Akgül, şunları söyledi:
"Başbakanlık için başka isimler de geçiyor ama bir memleketlimiz olarak Ahmet Davutoğlu isminin belirlenmesi bize büyük gurur verir. Ülkemiz için hangisi hayırlısı ise o Başbakan olsun. Davutoğlu'nun Başbakan olarak seçildiği taktirde memleketi Konya'da vitrin bir il olacağı için Konya'ya çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.
* Bedensel Engelli 30 yaşındaki Emrah Savsar da Konyalı Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olması istediklerini ifade ederek şöyle dedi: "Sayın bakanımız, bedensel engelimden dolayı benimle yakından ilgilenenlerden birisi. Onu başımızda Başbakan olarak görmeyi isteriz. Bizim için mutluluk verici bir olay olacaktır. Hakkında hayırlı ne ise Allah onu nasip etsin. Başbakanlık makamı için başka isimler de geçiyor. Onlar da işini layıkıyla yapan değerli insanlar. Ama sevgimden ötürü Bakanımız Davutoğlu'nun olmasını isterim. Başbakan olduğu taktirde tüm illere eşit uzaklıkta olacaktır. Ama Konya'ya daha ilgili olacağını düşünüyorum.''
* Ev Hanımı Aynur Cici de, Davutoğlu'na ayrı bir sempati duyduklarını kaydederek, "O'nu Başbakan olarak görmekten mutlu oluruz. Gönlümüzden geçen isimdir ve yakışır da."dedi.
* Öğretmen 45 yaşındaki Ahmet Akgül ise "Sayın Davutoğlu'nun hem Konyalı bir hemşerimiz olarak hem de Dışişleri Bakanlığı ve daha önceki görevlerinde yaptığı başarılarının, başbakan olduğu taktirde de en güzel şekilde devam ettireceğini düşünüyorum. Siyasette bilgi birikimi çok önemlidir. Sayın Davutoğlu'nda da bilgi birikiminin çok ve en üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Kulislerde isimleri geçen diğer siyasetçilerimizin de bilgi birikiminin çok ancak hemşerimiz olarak Sayın Davutoğlu'nun Başbakan olmasını en büyük arzu edenlerdeniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI