ABLASI, DAVUTOĞLU'NU ANLATTI
Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, kardeşini anlattı. Kardeşinin, Ak Parti Genel Başkanı adayı ve Başbakan olacak olmasından mutlu olduğunu dile getiren Çalık, "Çok gurur verici bir olay. Bunu bekliyorduk. Ama başbakanımızın ağzından son kez duymakla, durum neticeye vardı. Ama gerçekten çok gururluyuz. Aile olarak umarım ülkemize ve dünyaya daha büyük hizmetler vermek nasip etsin. Zaten çok başarı bir şekilde çalışıyordu. İnşallah bundan sonra daha da yoğun olacak. Güzel hizmetler verecek. Türkiye'ye ve milletimize  hayırlı olmasını dilerim" dedi.
BİR YIL ZORLUK YAŞADIK
Annesi öldüğünde kendisinin 7 yaşında olduğunu belirten Çalık şunları söyledi: "Annem öldüğünde Ahmet 5 yaşlarındaydı. Ben 7 yaşında. Ablam ve daha küçük kardeşim vardı. O dönem bir sene gibi bir süre zorluk yaşadık. Sonra İstanbul'a yerleştik. İstanbul'da hayatımız çok düzgündü. Babam aileyi toparlayıcı ve çocuklarına bağlı bir insandı. Sonra ikinci annemiz oldu. O da bizi toparladı. Akrabalarımızla iç içe yaşadık. Villa tipi bir evimiz vardı. amcamlarla karşılıklı oturduk. Çok mutlu bir çocukluğumuz oldu. Zorluk yaşamadık. Mutluyduk." 
OKUDUĞU ZAMAN KENDİNİ RAHAT HİSSEDERDİ
Ahmet Davutoğlu'nun okumayı çok sevdiğini ifade eden Çalık, "Çok başarılıydı. Çok okuyayı severdi. Okuduğu zaman kendini rahat hissederdi. İstanbul Erkek Lisesi'ni dershaneye gitmeden kendi özel gayretleriyle sınava girdi ve kazanmıştı. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra üniversitede Siyaset Bilimi ile Kamu Yönetimini bitirdi. O dönemde çift bölüm bitiren ilk öğrencilerdendi" dedi.
SİYASETİ DÜŞÜNMEDİ
Kardeşi Ahmet Davutoğlu'nun siyaseti hiç düşünmediğini ifade eden Ayşe Çalık, şöyle konuştu: "'Hiç siyaseti düşünmedi. Tek amacı ve çok isteği iyi bir hoca olmaktı. Profesör hoca olup yükselmek ve talebeleriyle haşır neşir olup, onlarla birlikte olmak istiyordu. O dönemde siyaseti hiç istemiyordu. Allah nasip etti, danışman olarak girdi siyasete. Ama Allah ona öyle bir süreç yaşattı ki danışmanlıktan ön plana bakan olarak dönmek durumunda kaldı. Gerçekten vatanın, milletin buna ihtiyacı olduğunu düşündü. Bakanlık ona nasipmiş. Allah kısmet etti."
BAKAN İKEN 1-2 SAAT UYUYORDU
Davutoğlu'nun çalışmaktan fazla uyumadığını belirten Çalık, "Bakanlık döneminde 1-2 saat uyuyordu. Artık şimdi Başbakan olunca, her halde uykuyu terk eder. Daha çok hizmetler yapmak nasip olacak inşallah" ifadelerini kullandı.
DÜN ÇOK YORGUNDU 
Kardeşiyle en son dün telefonla konuştuğunu belirten Çalık, "Dün görüştüm. Çok yorgundu. Ahmet bir haber var mı dedim. 3-4 gün içinde çok yer gezmiş ki, 'ablama çok yorgunum' dedi. Sevinçliydi. Ama daha belli değildi. Yine bana herhangi bir şey söylemedi. Hayırlısı abla dedi. Ama hissediyordu. Bizden çok bütün Türkiye  hissediyordu, istiyordu. Konya'da yaşıyorum ve buna birebir şahidim. Bütün kesimler herkesin büyük isteği ve beklentisi vardı. O beklentiyi inşallah gerçekleştirecek. Milletin bu güvenini boşa harcamasın. Dünyanın her yeri onu seviyordu. Türkiye çok seviyor. Her yerde büyük bir olay oldu" dedi.
BAŞBAKANLIĞI AÇIKLANDIKTAN SONRA ULAŞAMADI
Ak Parti Genel Başkan adaylığı ve Başbakanlığı açıklandıktan sonra kardeşine ulaşamadığını belirten Çalık şunları kaydetti: "Başbakan açıklandıktan sonra kendisini ulaşamadım. Telefonu çok yoğun. Allahtan dileğim Türkiye ve dünyaya hayırlı işler yapmak nasip etsin. Daha çok başarılı olsun. Daha çok insanlara hizmet etsin. Ailece onu çok seviyoruz." 
DOĞDUĞU EV 
Ak Parti'nin Genel Başkan ve Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959 yılında doğduğu ev, yaz aylarında amcasının eşi tarafından kullanılıyor. Davutoğlu'nun odasının olduğu giriş kat ise şu an için kullanılmıyor. Binanın sadace üst katları kullanılıyor.

FOTOĞRAFLI