TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, "Türkiye'de ne yaparsanız yapın terör bitmedi. Terör fırsat kolluyor ve şu andaki bizim AK Parti olarak uyguladığımız çözüm süreci meselesi, aslında terörün en çok rahatsız olduğu bir süreç" dedi.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Meclis çalışmaları hakkında bilgi verirken, tarım arazilerinin bölünmesi ve küçülmesinin önlenebilmesine yönelik bir kanunun Meclis'ten geçtiğini belirtti. Köksal, "Geçtiğimiz hafta Meclis'te önemli bir kanun geçti. Özellikle Türkiye'de en çok şikayet edilen tarım arazilerinin bölünmesi, küçülmesi ve miras yoluyla ortadaki tarım işletmelerinin işleyemez hale gelmesiydi. Türkiye'de ekilebilir pek çok toprak bu vesileyle boş duruyordu. Onunla ilgili Tarım Bakanlığı'nın getirdiği kanunla ilgili değişiklik yapıldı. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı'na göndereceğiz. Oradan çıktıktan sonra Türkiye'nin, özellikle tarım alanında gelecek için önemli bir gelişme olacak" dedi.
Kırıkkale'de gelecek hafta nöbetçi vekil uygulamasının, Afyonkarahisar'da yapılacak toplantı nedeniyle bir sonraki haftaya erteleneceğini ifade eden Köksal, "Zannediyorum önümüzdeki hafta önemli gündem maddemiz, muhtemelen cumhurbaşkanlı ile ilgili ortaya çıkan ip uçlarını değerlendireceğiz" dedi.
Açıklamalarının devamında Kırıkkale Silah ve Mühimmat OSB'de artık son rötuşların yapıldığını ifade eden Köksal, "Kırıkkale şuan hızlanma noktasında. Silah ve Mühimmat OSB'de artık son rötuşlar yapılıyor. Alt yapıya başlama aşamasındayız. Kırıkkale'nin geleceği için çok önemli. Diğer taraftan seçimleri tamamladık. Herkes yerine oturdu. Önümüzdeki günlerde de yeni seçilen belediye başkanlarımız havaların düzelmesiyle atak içinde olmaya başlayacaklardır.
1 MAYIS'IN İSTİSMAR EDİLMESİN
Köksal, gazetecilerin sorusu üzerine 1 Mayıs işçi bayramını, Türkiye'nin iki alternatifli kutlamaya şahit olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bir yerde işçi bayramı halaylarla, eğlencelerle büyük bir coşkuyla kutlandı, diğer yerde ise gazlarla, su sıkmakla, taşla, bilye ile. Amaç, bayram kutlamak ise çok ta güzel kutlandı. Öbür tarafın amacı demek ki bayram kutlamak değil. Şimdi herkesin bunu görmesi lazım. Bir taraftaki şenlik, halay, eğlence tam bir bayram, öbür tarafa gidiyorsunuz sapanlar bilyeler, devlet malına verilen zararlar, ateşler yani insanların perişan olduğu bir nokta. O polisin halini televizyonlardan görmüşsünüzdür. Eskiden polisin bir düğmesinin koparmak 6 aydan başlar diye bir tabir vardı. Bırakın düğme koparmayı, adam canını zor kurtardı. Şimdi böyle bir bayram olmaz. Bunun için öncelikle sendikalarla oturup adam gibi anlaşıp 'Bunu biz bayram olarak mı kutlayacağız, kavga mı edeceğiz' buna bir karar versinler. 1 Mayıs sadece işçi değil, ayrıca bahar bayramıydı. Türkiye'de artık herkesin kardeşliğe ve dostluğa ihtiyacı var. Bana göre işçiyi istismar ediyorlar. Bu bayramların artık istismar edilmesi noktasından çıkması gerekiyor."
TERÖR BİTMEDİ, FIRSAT KOLLUYOR
Tunceli'deki karakol yapımı nedeniyle yaşanan olayları da değerlendiren Köksal, şöyle konuştu:
"Türkiye'de ne yaparsanız yapın terör bitmedi. Terör fırsat kolluyor ve şu andaki bizim AK Parti olarak uyguladığımız çözüm süreci meselesi aslında terörün en çok rahatsız olduğu bir süreç. Yani terör ve terörist bundan nemalanan kimseler. Huzuru ve güvenliği istemezler. Onun için zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşacağız. Buradaki provokasyon, çözüm sürecine olan bir provokasyondur. Aslında çözüm sürecinin üç tane tarafı var. Birincisi devlet tarafı, birisi orda yaşayan vatandaşların tarafı, bir de teröristlerin tarafı. Şimdi orda yaşayan vatandaş, olay çıkmadıkça huzurlu ve bu böyle devam etsin diyor. Biz diyoruz ki senelerden beri kimsenin çözemediği, çözmeye cesaret edemediği adımları attık. Taşın altına değil elimizi, bedenimizi koyduk. Herkes yapamaz bunu. Herkes halının altına süpürüyor ve birikiyordu. Geriye öbür taraf kalıyor ki terörist. Bu olaylar geliştikçe, terör daraldıkça, teröristin işi de bitiyor. Genelkurmay'ın götürdüğü şehit annesine bakın. Şehidin annesi ve şehit olduğu yerde 'Türk annelerinin gözünün yaşı akmasın' diyor. Bunu diyebiliyorsa, yaptığımız işin doğruluğunu gösterir."

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)