İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) çıkan ve Parti Meclisi'nde (PM) değişikliğe uğrayan ilçe belediye başkan listesine kendisini müdahalesi olup olmadığıyla ilgili açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Ankara’ya gitmedim. İzmir’de kaldım. 2004 yılında ben MYK’dan çıkmadım, PM’den çıktıktan sonra biz aday olduk. Bunlar siyasetin dikenli yolları” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkezi’nin, MYK ve PM’nin kararını verdiğini, son 18 ilçe belediye başkan adayını dün akşam belirlendiğini söyledi. Kocaoğlu, “30 Mart’ta aday gösterilemeyen, 5-10 yıl birlikte çalıştığımız tüm belediye başkanlarına İzmir halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir yarış, bugün bizi gösterdiler, yarın bizi de göstermeyebilirler. Genel Merkez tüm Türkiye’ye bakıyor. Belli dengeler kuruyor. Aday gösterilen arkadaşın çok başarılı, diğerlerinin de farklı olduğu duygusuna kapılmamak lazım. Koşullar öyle getiriyor. Bir zaman kesiti içinde değerlendirme yapıyor. Aday adayı müracatı yapan tüm arkadaşlar, belediye başkanlığı yapanların hepsi birbirinden kıymetli ve değerli” diye konuştu.
Kocaoğlu, aday gösterildikleri zaman sevinmek, gösterilmediklerinde üzülmek gibi lükslerinin olmadığını belirterek, “İnsanoğlu burulabilir. Bu doğaldır. Seçimde kazanamayınca da hayat devam ediyor. Ben tüm aday adaylarının, belediye başkanlarının ilçelerinde adayların yanında olacağına, sanki kendileri adaymış gibi canhıraş çalışacağına ve ülkenin büyük fotoğrafına bakıp davranacağına inanıyorum. Herkes başkan olmak ister. Ancak bunu aday gösterilmeyince ötelemek lazım. Ben, yerel seçim, genel seçimin provası olacağının bilinci ile çalışılacağına inanıyorum” dedi.
Başkan Kocaoğlu, PM’de aday listesinin değişmesinde müdahalesi olup olmadığı soruya ise ilginç yanıt verdi. Kocaoğlu, “Aday olan arkadaşların tabii ki kendi başarıları olacaktır. Ama aday olamayanlar yapmadığımız, yaptırmadığımız, engel olduğumuz konusunda bir söylem veya bir irdeleme yapabilir. Bu siyasetin doğasında olan bir şeydir. Ben Ankara’ya da gitmedim. Özellikle burada vapuru, arabalı vapuru devreye aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MYK’dan çıkıp PM’de değişen arkadaşlarımız var. Bu işin doğasındadır. Biz de 2004 yılında MYK’dan çıkmadık, bir başka arkadaşımız çıktı. PM’den geçti sonra biz olduk. Bunlar siyasetin dikenli yolları. Hepimiz bundan geçeceğiz. Belediye başkanlığı yapıp da, belediye başkanı olamayan arkadaşlarımız 10 sene, 15 sene belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. Osman Özgüven, Faik Tütüncüoğlu aynı şekilde. Bu parti hepimizi, bugün beni de bu ulvi makamları, ilçemizi, büyükşehri de tarihe geçirecek görevlere getiren de CHP’dir. Biz partimizin, bu ulu çınarın gölgesinde siyaset yaptığımızı unutmadan o particilikle, o bilinçle, o insan sevgisi ve ülke sevgisi ile hareket etmemiz gerekir. Arkadaşlarımızın da aynı doğrultuda hareket edeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.