İZMİR’de Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Hamsi Şöleni’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından aday gösterildiği haberini aldı. Kocaoğlu, haberi aldığı telefonu kapattıktan sonra memleketi Tokat’a özgü cevizli pestillerden bol bol yedi.
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Şöleni’nde tavada ve ızgarada pişirilmiş 5 ton hamsi dağıtıldı. Bostanlı Pazaryeri’nde düzenlenen şölene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun yanı sıra yüzlerce İzmirli katıldı. Durak konuşmasında yolsuzluk operasyonuna değinerek, "İzmir’de CHP’li belediyeler de durmadan denetleniyor ancak bizde ayakkabı kutuları çıkmıyor" dedi.
ŞENLİKTE GERGİNLİK
Hamsi Şenliği’nde Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Karadeniz Dernekleri Federasyonu üyeleri arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı. Kocaoğlu, törenin ardından Karadeniz yemeklerinin ikram edildiği masaya oturarak lahana sarması, hamsi, hamsili mısır ekmeği yedi. Kocaoğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından aday gösterildiği haberini yemekte telefonla aldı. Kocaoğlu, telefonu kapattıktan sonra memleketi Tokat’a özgü cevizli pestillerden de bol bol yedi.
GÜRÜN: ALNIMIZA LEKE SÜRDÜRMEDİK
Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, partisinin MYK'sında, tekrar aday gösterilmesi için alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Hepimiz için hayırlı olsun. Ekibimle büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmem durumunda ekip çalışmasıyla büyük projelere imza atacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Anlımıza leke sürdürmeden uzun süredir görevimizin başındayız" dedi.
KAMACI, "KUTSAL GÖREVE BİR KEZ DAHA LAYIK GÖRÜLDÜM"
CHP MYK'da Aydın'ın Didim İlçesi için belediye başkan adaylığı konusunda mevcut başkanda karar kılındı. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı kararı yşöyle değerlendirdi:
"Genel merkezimizin yapmış olduğu taban yoklamasında, demokrasi ve aydınlığa inancı süren Didim halkı sayesinde bu kutsal göreve bir kez daha layık görüldüm. Üçüncü dönemimde de Atatürk ilke ve inkılaplarından, insan hakları çizgisinden ayrılmadan bütün Didim halkı ile omuz omuza geleceğe yönelik plan ve projeler imza atacağız. Çocuklarımıza yaşanabilir bir Didim bırakmak için ilk gün heyecanıyla görevimizi başında olacağız."