İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ı sert sözlerle eleştirerek, "İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olacaksan İzmir’deki hizmetini anlatacaksın. İzmir’e 11 senedir ne yaptın?" dedi. İzmir’e yaptıklarını açıklamadan bölünmüş yollarla övünmenin 'boş laf' olduğunu belirten Kocaoğlu, ismini vermeden Yıldırım’ın bacanağının nöbetçi mahkemenin serbest bırakmasıyla son bulan teslim oluş sürecine, “Kime yutturuyor sunuz” diye tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin ortak projesi olan çok amaçlı sosyal kompleks ve Yeni Mahalle düğün salonu törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören alanına 'İzmir Aziz’dir Aziz Kalacak' sloganları eşliğinde geldi. İlçe belediye başkanları ve CHP ilçe belediye başkan adaylarının yoğun katılım gösterdiği açılışta 'İzmir’in onuru, umudu halkın başkanı Aziz Kocaoğlu' pankartları asıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’ın sözlerini eleştirdi.
BOŞ LAF
Kocaoğlu, “Siyaset yapmayacağız. Hizmet adamıyız” dendiği belirterek, “Biz de izliyoruz. Sadece biten projelerin açılışını yapıyoruz. Ne yaptıklarını, ne söyleceklerini şöyle bir görelim diye bakıyoruz. Temaşa ediyoruz. 15 yıldır CHP belediyesinin hizmet yapmadığı söyleniyor. Hizmet adamıyız diyorlar. Hop yerel yönetime sataşıyorlar. Hop işleri manidar oluyor. Bunlar gelmiş 11 yılda çok hizmet yapmışlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir! İzmir’e gelip İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olacaksan İzmir’deki hizmetini anlatacaksın. İzmir’e 11 senedir ne yaptın. ne kadar para harcadın? Merkezi hükümet, bakanlık olarak ne yaptın? Ben İzmir’e şunu şunu yaptım diyeceksin. İzmir’in kalkınmasına şu katkıda bulundum diyeceksin. 'Bilmem nerde şu kadar bölünmüş yol yaptım. Hizmet adamıyız’ sözleri lafı güzaf yani bunlar boş laf” dedi.
BELEDİYE HÜKEMETTEN FAZLA YATIRIM YAPAR MI?
Kocaoğlu, 11 yılda Hükümet’in İzmir’e 5 milyar 300 bin TL, Büyükşehir Belediyesi’nin ise 6 milyar TL’ye aşan yatırım yaptığını belirterek “Biz neyiz? Bir belediyeyiz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediye 10 senelik süreçte fazla yatırım yapar mı ya? Bu kadar az yatırım yapan, bu kente düne kadar şaşı, bugün hiç bakmayan kişi, kişiler, zihniyet gelir de 'ben hizmet adamıyım' diye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olur mu arkadaşlar? Bizim gözümüz kör mü ya? İzmirli bakmasın biliyor” dedi.
SİYASET CEBİNİ SEVEREK OLMAZ
Hem 2004'de Bornova adayı olduğu dönemde hem de 2009’da Büyükşehir adaylığı seçiminde, tüm partilerin adaylarıyla seviyeyi düşürmeden, örnek bir seçim kampanyası yürüttüklerine dikkat çeken Kocaoğlu, bugünkü gelişmelerin farklı olduğunu söyledi. Kocaoğlu “Şimdi bir telaş içinde, homurtuyla, bir panikle İzmir’e geldiler. Siyaset rahat yapılacak bir sanattır. Severek yapılacak bir iştir. İnsanı severek olur. Cebini severek olmaz! İzmir’e ne yaptığını anlatacaksın. Somut konuşacağız somut. İstanbul ve Ankara belediyeleri 4 sene önce biz metro yapamıyoruz bizim işimiz değil diye havlu attılar. Yarım metro olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın devredildi. Biz ise 'metromuzu yapıyoruz’ dedik. Projesi hazır olan Narlıdere-Üçkuyular -Üçyol-Buca, Halkapınar-Otogar hatlarını yapabileceklerini söyledik. Ankara’da metro yatırımı için Ulaştırma Bakanlığı bütçesine 3 milyar 800 milyon TL para koydular. İstanbul’da 4,5 milyar TL para koydular. İzmir’de sadece Otogar ile Basmane garı arasında hızlı tren geçişi için 17 milyon TL para ayırdılar. Diğer projeler yok. Bu da İzmir için değil. Yarın akıllarına gelir de hızlı tren temeli atarlarsa, proje yaparlarsa onun parası, yani bir fasıl parasıdır. Nasıl oluyor bu iş? Biz neyiz. İzmir 37,5 milyar TL TC’ye vergi veriyor. İzmirliler bunu göğsümüz kabara kabara veriyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Karşılığında ne alıyoruz? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden daha düşük bir yatırım alıyoruz” dedi.
KİME YUTTURUYOR SUNUZ
Aziz Kocaoğu, Türkiye’nin gündemindeki operasyonlar ve özellikle de Liman operasyonunda Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ın bacanağının teslim oluş süreciyle ilgili isim vermeden değerlendirmeler yaptı. Konuşmasına “Allah kimsenin başına vermesin. Biz de sıkıntılı günler geçirdik. Yüzümün akıyla çıktık. Arkadaşlar içerde yattı. Benim şuna buna bir şey söyleyecek halim yok. Bizim başımıza bu felaket geldiği zaman ki duruşumuzu tüm İzmirli gördü. EXPO için Paris’teyken operasyon yapıldı, ilk uçakla geldim" dedi. Bugün ise arkasında gücü olanın suçlarının af olduğunu belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:
KİME YUTTURUYORSUNUZ
"Böyle devlet olur mu arkadaşlar! Şimdi yolsuzluk yapmışsındır yapmamışsındır, ben yolsuzluğunu bulacak, çözecek makam değilim. O beni ilgilendirmez, görüntüsü, jammarı var. Tamam anladık! Bu Aziz Kocaoğlu denilen adam eşiyle birlikte ilk uçakla operasyon haberini alır almaz gelip belediyeden içeri giriyorsa, İstanbul’da saat 2 de evinden çıkan adam Sivas'ta grip olup, Cuma günü teslim olup nöbetçi mahkemeye kalmaz. Kime yutturuyor sunuz? Yolsuzluk yokmuş, yol yapıyorlarmış! Neyin yolunu yapıyorsun? Bunu herkese anlatabilirsin. İzmirliye anlatamazsın. Konuştukça daha da gerilere gideceksiniz. Müdürleri görevden almakla, savcıları görevden almakla, hakimleri görevden almakla koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilemez. Yönetemeyeceksiniz. Yönetemediniz zaten."
SEN DE AT, DİLİN KEMİĞİ YOK
Paralel devlet konuşmalarına da tepki gösteren Kocaoğlu, "Artık bu seçimde İzmir’de ne yapıtığını anlatacak. Uzaktan davul çalmayacak. Sana İzmir oy verecek. İzmir’in belediye başkanı olmaya geldin. Onun için aday oldun. İzmir’e ne yaptığını anlatacaksın. Siz İzmir’e ne yaptınız? Bir milletvekili çıkıyor 15 milyar TL diyor, Sen de at! Dilin kemiği yok. Başbakan geliyor 21 milyar TL diyor. Sende at” dedi.
ALİAĞA-MENDERES’E KAÇ PARA HARCADINIZ
Aliağa Menderes projesine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin devletin memurlarının eliyle 700 milyon TL harcadıklarını belirten Kocaoğlu, TCDD’nin de parasını aynı şekilde harcadığını söyledi. Kocaoğlu “TCDD’nin harcadığının belgesi nerede? Kaç para harcadınız. Aliağa- Menderes’i yaptıklarını söylüyorlar. Yapmanız. Atatürk’ün kapitülasyonlardan kamulaştırdığı hattı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak kullanmaya izin verdiniz. 700 milyonluk yatırımda gözünüz kaldıysa vermeseydiniz. Bu başa kakılır mı? Beraber yaptık diyoruz paranın yüzde 90’nın biz harcadık. O izini de nasıl aldığımı bir ben bir rabbim biliyor” dedi.
AYAĞA KALKMA ZAMANI
Kocaoğlu konuşmasının sonunda belediyelerin sadece asfalt, yol yapımı yapmayacaklarına belirterek “Şimdi ayağa kalkma zamanıdır. Şimdi ülkeyi böyle bir yönetim anlayışından kurtarma zamanıdır. Şimdi çalışmak, üretmek, kalkınmak zamanıdır. Şimdi ulu önderin emrettiği gibi çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma zamanıdır” dedi.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise Kocaoğlu’na tesise desteği için teşekkür etti. Kurdele kesimin sonrası açılan Sosyal kompleksi gezen Kocaoğlu bowling oynadı, üç boyutlu filmi kısa bir süre izledi.