İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 100  iş makinesinin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende hükümeti, rakibi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı ve CHP’den istifa edip başka partiden aday olanları eleştirdi. Kocaoğlu, 17 Aralık operasyonunu hatırlatarak, "Gündem değiştirme çabalarıyla, söylemleriyle buna örtü yetmez. Bütün tekstil fabrikaları üretse buna örtü yetişmez, artık bu örtülemez hale geldi" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı Kent Ormanı’nda, 100 iş makinesinin teslim törenine katıldı. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ile parti yöneticilerinin katıldığı törende Belediye tarafından satın alınan 100 iş makinesi, araç ve gereç, hizmete girdi. Kocaoğlu, belediyenin otobüsler ve İZBETON araçları hariç bin 103 iş makinesi bulunduğunu, 798 tanesinin kendi dönemlerinde alındığını, yeni hizmete sunulan araçlar arasında 11 iş makinesi, altı su tankı, 20 damperli kamyon, 12 çekici, 10 çöp transfer yarı römorku, 20 ambulans, 26 adet kamyonet olduğunu söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1954 seçimlerinden bu yana 60 yıldır her seçimde heyecanlandığını belirterek, 30 Mart yerel seçiminin önemini şu sözlerle anlattı:
"Her seçimin kendine göre koşulu vardır. Demokrat Parti iktidarını gördük, 27 Mayıs’ı gördük, Adalet Parti iktidarını, 12 Mart’ı gördük, 12 Eylül’ü gördük, bugüne geldik. Her seçim kendi koşulları içinde çok önemlidir. Her seçim bir süreci yansıtır. Ülkenin geldiği boyutu yansıtır ama, benim bilebildiğim ve değerlendirdiğim kadarıyla 30 Mart seçimleri kadar önemli bir yerel seçim bu ülke geçirmemiştir. 30 Mart 2014 seçimleri bunun için önemlidir. Ülkenin kaderi 30 Mart seçimlerinde belirlenecektir. Ülkenin nereye doğru evrildiği, kimlerin iktidarda kalacağı 30 Mart’ta belirlenecektir. 30 Mart geleceğimize ışık tutacaktır."
'BENİM ARKADAŞIM SEBEPLENSİN' DERSENİZ
Kocaoğlu, iktidarın medya ve algı ablukası yaratarak, ülkede at oynattığını öne sürerek şunları söyledi:
"Öyle bir algı yönetimi, öyle bir medya gücü yaratıldı ki, herkes sürdürülemez olan, sürdürülemeyeceği iktisadın alfabesinde yazan sistemin, 11 yıl etkisi altında kaldı. Bu medya ve algı ablukası içinde herkes at oynattı. Ne atı oynattı? 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının cebinden yedi, içti, kesti, biçti, yatırım yaptı, akrabasını hısmını zengin etti. Siz dışarıdan ve içerden borçlandığınız kredileri borcunuzu ve faizini ödeyemezsiniz. Sıkışırsınız, dar boğaza girersiniz, iflas noktasına gelirsiniz. Önce bu milletin uzun yıllardır kazandığı değerleri satar yersiniz. Yeraltı kaynaklarını, yerüstü kaynaklarını satar yersiniz."
'ŞİMDİ KONUŞACAĞIZ'
Kocaoğlu, 17 Aralık’ın facia, Cumhuriyet tarihi boyunca ülkenin başına gelmiş en büyük ekonomik deprem olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:
"Daha büyüğünü ben okumadım. Ekonomide başlayan çöküntünün artık sürdürülemediğini ve bir yağmalama döneminin başladığını, paylaşmada kavganın başladığını gösteren bir belgedir. Bunlar tabi doğru ise, ki yalanlayan cevap veren yok. 'O konuları sonra konuşacağız' diyor. Sonra sonra ne zaman. O konuları şimdi konuşacağız."
Kocaoğlu konuşurken bir vatandaş 'Ayakkabı kutusuyla götürüyorlar' diye bağırınca, "Ayakkabı kutusuna sığanlar bu ülkeyi batırmaz, sığmayanlar batırır. O ufak" sözleriyle yanıt verdi. 
'BU KENTİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK NE İŞİN VAR'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'İzmir AK Parti’ye muhtaç. İzmir Binali Yıldırım’a muhtaç' sözlerini hatırlatan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Bu bir dışa vurum. Bir seçimden önce 'gavur', sonra 'sümüklü', sonra 'faşist', sonra 'milletvekili olmaktan hicap duyuyorum', sonra 'irfanı eksik' şimdi de muhtaç. Değerli arkadaşım, muhtaç olmadığımızı dünya alem biliyor, onlar da biliyor da işlerine gelmiyor. 'Bu kentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum' diyen Sayın Binali Yıldırım senin bu kentte Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ne işin var. Kendine soruyor musun, aynaya bakıp da kendine? 'Ben bu kentten hicap duyuyorum' dedin. 'Ben hükümetin 11 yıldır en yatırımcı bakanıyım' dedin. İzmir’e ne yaptın laftan başka. İzmirli adamın gözünün içine baktığı zaman yalan mı konuşuyor doğru mu konuşuyor, içinden mi pazarlıklı bunun bu işten menfaati mi var, onun hepsini görür. Bugüne kadar gördü zaten.”
'BİR AYNAYA BAKIN YA'
Gündem değiştirme çabalarıyla, söylemleriyle 17 aralık'ın örtülemeyeceğini belirten Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi:
"Buna örtü yetmez. Bütün tekstil fabrikaları üretse buna örtü yetişmez, artık bu örtülemez hale geldi. Biz '17 Aralık’tan sonrasını konuşmayacağız' dedikçe, mangalda kül bırakmayıp atıyorlar. Bir aynaya bakın ya. Ne oluyor bu memlekette kimler neler götürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne baskın yapıldı. Benim baskını yapacak polisleri görevden alacak başbakanım, bakanım yoktu. Savcıyı görevden alacak gücüm yoktu. İlk uçağa bindim, geldim. Bu memleketin çocuğuyum. Bizim hesabını veremeyeceğimiz bir şey yok. Hem adalet önünde hem halkın önünde verilemeyecek hesabımız yok. Televizyona çıkıyorum 'ne sorarsanız sorun' diyorum. Neden çünkü yanlış yapmadım. Bilerek asla ve asla yanlış yapmadım, yapmadık."
'EZİLENLERİN İKTİDARI OLACAĞIZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yerel seçimde İzmir’de 30 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni alarak, 30 artı 1 hedefini gerçekleştireceklerini öne sürerek, "Oylarımızı öyle bir artıralım ki onların gidişinin başlangıcı olsun ve hızlansın. Amaç budur. Ezenlerin, mazlumun yanında olmayanların değil, mazlumun yanında olanların, ezilenlerin iktidarına 30 Mart 2014 çok büyük bir kapı açacaktır" diye konuştu