YEREL seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin ilan ettiği adaylar çalışmalarını sürdürürken, zaman zaman renkli görüntüler de yaşanıyor. CHP'nin Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in daha çok Roman vatandaşların yaşadığı Kozluk Mahallesi’ndeki ünlü Aynalıkavak Sokak ziyareti, neşe içinde geçti.
İzmit'te önemli bir oy potansiyeline sahip olan Roman vatandaşlar, yerel seçimler öncesi tüm siyasi partilerin gözdesi. CHP İzmit Belediye Başkan adayı olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Sefa Sirmen, Hüseyin Akbulut adlı adayın CHP’den meclis üyeliğine aday adaylığını açıkladığı tanıtım programına katıldı. Aynalıkavak sakinleri, yıllardır kendileriyle yakın ilişki içinde olan Sefa Sirmen'i davul zurnayla karşılarken, oyunlarıyla da renkli görüntüler oluşturdu.
Sefa Sirmen burada Roman vatandaşlarla yaptığı konuşmada, onların en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtirken, bu yüzden de bazı gençlerin kötü alışkanlıklara bulaştığını duyduğunu, bu sorunun işsizliğin giderilmesiyle çözülebileceğini söyledi.