CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Koç, "Soruşturmalarda önceden hırsıza haber verme yolunu açtınız. Şimdi ise dosyaların içeriğine müdahale etme ve karartma aşamasına geldiniz. Böylesi bir girişim Yüce Divan'lık bir suçtur" dedi.

Haluk Koç, "Soruşturma konuları ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın özel talimatıyla Adalet Bakanı'nın bası bilgi ve belgelere müdahale edeceği bilgisi bizlere ulaşmış durumdadır. Yürütülen ve her türlü iktidar baskısıyla karartılmaya çalışılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde bizzat Başbakan Erdoğan'a ve oğluna ulaşılabilecek bazı bilgi, ifade ve ilişkilerin deşifre edilmesi ihtimaline karşı Başbakan Erdoğan'ın özel gayretler içine girdiği bu duyumlarımız arasındadır" diye konuştu.

Haluk Koç, "İktidar gücünü yolsuzlukları kapatmak ve örtmek için kullanmayın. Polisleri görevden aldınız, Anayasa'ya ve savcılara müdahale ediyorsunuz, Anayasa'ya aykırı yönetmelik çıkartınız. Soruşturmalarda önceden hırsıza haber verme yolunu açtınız. Şimdi ise dosyaların içeriğine müdahale etme ve karartma aşamasına geldiniz. Böylesi bir girişim Yüce Divan'lık bir suçtur" dedi.