BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, kentte ciddi anlamda işsizlik ve yoksulluk sorunu olduğunu söyledi.
BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal'ı ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamındaki ziyarete Kışanak'a BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile partililerde eşlik etti. Kentin en önemli sorunları arasında işsizlik ve yoksulluk sorunu olduğunu belirten Kışanak şöyle konuştu:
"Ekonomik kalkınma konuları yoksulluk, bu nedenle siz çalışmalarınız itibariyle bu kentin en önemli doğal paydaşı konumundasınız. Bizler de parti olarak öncelikle bölgenin, Kürdistan'ın ekonomik yapısının güçlendirilmesi, istihdam imkanlarının artırılması yoksulluk sorunlarının çözülmesi bizim önceliklerimiz arasındadır. Diyarbakır bugün içerisinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Çünkü geçmişine baktığımızda hem Ortadoğu'nun, hem de Türkiye'nin ekonomik olarak en gelişmiş kentlerinden birisi, fakat yıllar içerisinde hem siyasal nedenlerle hem de ekonomik anlamda uygulanan yanlış programlar nedeniyle ne yazık ki kentimiz hak ettiği ekonomik potansiyeli şu anda açığa çıkarmış değil. Ciddi anlamda işsizlik ve yoksulluk sorunlarımız var. Bizler belediye ve yerel yönetimler olarak önümüzdeki süreç içerisinde en temel çalışma alanlarımızdan birisini oluşturacak."
Kışanak'ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, büyükşehir belediyeleri arasında Türkiye'de ilk kez bir kadın adayın gösterildiğini belirterek, başarı diledi. Borsa Başkanı Bal, Diyarbakır'ın temel sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Bal, şöyle dedi:
"İşsizlik sorunun çözümü içinde öncelikle huzur ve güvenin sağlanması gerekmektedir. Huzurun ve güvenin olmadığı bir yerde yatırımın yapılması da çok zordur. İlimiz için çok sevindirici bir olay olan Diyarbakır'daki insanların kendi yaşadığı ilde kalma isteği ve yaşama kararı vermesi çok önemlidir. Diyarbakır'da zengin olan insanlar sermayesini Batı'ya yatırıp, 'Buradan ne zaman gideceğim' diye hesaplar yapıyordu. Ancak bu gün böyle bir hesap yok. Başka bir sevindirici olay ise, Diyarbakır'da sermayeye karşı bir saygı oluştu. Daha önceleri bu da yoktu. Bugün ilimizde 10 personel çalıştıran bir işletmeye de herkes saygı duyup destek veriyor. Bu ilimiz için sevindirici bir olaydır. Bu süreçte Diyarbakır'ın daha da gelişeceğine inanıyorum. Bir kadın belediye başkan adayı olarak Diyarbakır'da kadın haklarına yönelik biraz daha çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bu gün özellikle bölgede kadın hakları çok ihlal ediliyor, ölümler meydana geliyor. Çok genç yaşta evlilikler gerçekleştiriliyor. Bu konuda büyük çaba sarf edeceğinize inanıyorum."