KIRKLARELİ Belediye Başkanı CHP’li Cavit Çağlayan, partisinden istifa etti.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan noter aracılığı ile CHP'Den istafa ettiğine elişkin dilekçesini genel merkeze gönderdiğini basın toplantısı ile açıkladı. Başkan Çağlayan, başka bir partiden aday olmasının şu an için söz konusu olmadığını kaydederek şöyle dedi:
"Diğer partilerden veya DSP’den adaylık konusunda henüz bir açıklama yapamam. Şu an öyle bir olay yok. O yönde bana baskılar var aslında ama ben ‘Tamam' demiş değilim. Böyle bir kararı tek başıma almam. 'Ben kızdım, aday yanlış, başka partiye gidiyorum' diyemem. İnşallah böyle bir değerlendirme yapmadan parti kararını değiştirir. İstifamın en önemli amacı Milletvekilimiz Turgut Dibek’in istifasına destek vermek. Buradaki tepkileri nazara alarak parti meclisini toplayabilirler. Tekrar bizi aday gösterebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi’nden tekrar aday olmaktan mutsuz olmam."
Cavit Çağlayan, istifa açıklamasının ardından, belediye binası önünde toplanan ve kendisine destek veren personel ile partililere de bir konuşma yaptı.
'ATAMA YANLIŞ'
Partinin yapmış olduğu atamayı yanlış bulduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu: "Genel merkezin atamalar konusunda yayınladığı usuller vardır. Milletvekilleri atanmayacak. Hele hele partili olan belediyelerde kesinlikle milletvekilleri atanmayacak. Mevcut başkanlarda özel bir sorun yoksa, mevcut başkanlarla devam edeceğiz. Şimdi bunlardan hangisine uyuldu?"
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 30 Mart yerel seçimleri için mevcut belediye başkanı Cavit Çağlayan yerine milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi.