NİĞDE'DE 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de Hükümet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Adı yolsuzluğa karışmış birinin Başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluğun miktarı 247 milyar lira. Niğdeliler'in vicdanına sesleniyorum; Kul hakkı yiyen bir insana Allah aşkına sabredecek miyiz? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere sabredecek miyiz? Kol kola, el ele sandığa yürüyerek bir demokrasi şölenini gerçekleştirmeye var mısınız? Devleti çökerttiler, mahkeme çalışmıyor, yolsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar. Gelin yeniden özgür bir ülke inşa edelim" diye konuştu.
30 MART'TA BAHAR TEMİZLİĞİ YAPIN
Başbakan Erdoğan'ın ayakkabı kutusundan korktuğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Emin olun, ayakkabı kutusundan korkuyor. Birisi ayakkabı kutusunu gösterdiği zaman kan beynine sıçrıyor. Ama ne yapalım Allah'ın takdiri, kader. Sen malı götürür, tüyü bitmemiş hakkını yersen başına bunlar gelir. 30 Mart'ta huzurlu bir Türkiye'yi inşa etmek için oylarımızla gerekli dersi vereceğiz. Anneleri bilirim; çocuklarına yemez yedirir, içmez içirirler. Çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi bu memlekete de sahip çıkın. Düne kadar kadının başörtüsü siyaset yapılırdı, onu da çektim aldım. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün hanımların benim başımın üstünde yeri var. Mart, bahar ayıdır. Baharda ağaçlar çiçek açar, o ağaçlara baktığımız zaman içimize huzur dolar. Bahar aynı zaman da kadınların ev temizliği yaptığı aydır. Şimdi Niğdeli kardeşlerimize sesleniyorum; ayın 30'unda bahar temizliği yapmaya hazır mısınız? Siyaseti de kirlilikten arıtacağız. Elimize süpürge yerine oylarımızı alıp, sandığa giderek temiz bir Türkiye'nin yolunu açacağız."
O SAATİ PARALEL DEVLET Mİ TAKTI?
Hükümeti eleştirirken Ak Parti'ye oy veren vatandaşları hiçbir zaman eleştirmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Onlar, bu ülkenin namuslu dürüst insanları. Onlar, 'Bize oy verin yolsuzluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız' diyenlere inanıp, oy verdi. 17 Aralık günü her şey ortaya çıktı. Dediler ki 'Bunu paralel devlet yaptı.' Bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? Bilal Erdoğan'ın evine dağıt dağıt bitiremediği parayı, 30 milyon avroyu paralel devlet mi koydu? Bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı, içine dolarları, avroları paralel devlet mi koydu? Şimdi Niğde'nin vicdanına sesleniyorum; Sandığa gideceğiz, ya helale, ya harama ortak olacağız. Bu ülkenin irfanına yakışan, helale ortak olmaktır. Hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar helalden yana tavır kullanacağız."
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda partisinin Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker'e destek istedi. Mitingin sonunda Kılıçdaroğlu güvercin uçururken, CHP İl Başkanlığı Kılıçdaroğlu'na halıya dokunmuş Türk Bayrağı ile Atatürk posteri hediye etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi de Kemal Kılıçdaroğlu'na Niğde'yi ziyareti anısına bir plaket verdi.
Kılıçdaroğlu daha sonra karayolu ile Aksaray mitingine katılmak üzere Niğde'den ayrıldı.

UM,AÇ(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)