KILIÇDAROĞLU BAHÇELİ İLE CUMA GÜNÜ GÖRÜŞECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde yenilecek seçim öncesi geldiği İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşgüdümünde 22 ilçe belediye başkanı ile basına kapalı toplantı yaptı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızla güzel bir toplantı yaptık. Özellikle yeni seçilen belediye başkanlarının karşılaştıkları sorunlar nelerdir o konuda görüşlerini aldım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşgüdümünde bütün belediye başkanları güzel bur uyum sergiliyorlar. İzmir'e hizmet veriyorlar. Çabalarını artırarak devam edecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da çalışacaklar. İzmirliler'in cumhurbaşkanlığı seçimine güzel katkılar yapacaklarına inanıyorum" dedi.
Kılıçdaoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile cuma günü çatı aday konusunda görüşme yapacaklarını belirterek, "Bahçeli randevu istedi. Cuma günü görüşeceğiz. Kendisini dinleyeceğiz. Bakalım Sayın Bahçeli neler söyleyecek? Ben de merak ediyorum" dedi.
"GEÇİNİZ BUNLARI"
CHP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP ve BDP'ye yaptığı, "O yavruları gidip alsanıza. Alıp gelmediğiniz taktirde bizim B planımız C planımız devreye girer" açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:
"Hükümet ağlama yeri değildir. Başbakan da muhalefet partisi lideri değildir. Nasıl bir Başbakan ki yasadışı bir örgütten yardım istiyor. Allah aşkına bu ülkeyi kim yönetiyor? Küçücük çocuklar kaçırılıyor. CHP olarak biz Diyarbakır'da kurulan çadıra gittik. Milletvekillerimiz gitti, o ailelere destek verdiler. İstanbul'da aileler Mazlumder'e gitti. Oraya da CHP milletvekilleri gittiler, destek verdiler. 18 yaşını doldurmayan bir çocuğun özgür iradesi yoktur. Bu hukukun genel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur. Efendim neymiş B planı varmış da C planı varmış da. Geçiniz bunları. Eğer siz bir yasadığı örgütün yardımını muhtaç hale gelmiş ve bunu dillendiriyorsanız o başbakanlık koltuğunda oturamazsınız."
"HIRSIZLIĞI İSPAT ETME OLANAĞINA KAVUŞACAĞIM"
CHP Genel Başkanı Kılıçadaroğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi ve "17 Aralık, 25 Aralık süreci cumhuriyet tarihinin en önemli iki tarihidir, dönüm noktasıdır. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk. Benimle ilgili fezlekeler geliyor. Hiç umrunda değil, özellikle istiyorum Sayın Cemil Çiçek'ten, benim dokunulmazlığı hemen kaldırsınlar. Ben dokunulmazlığın arkasına saklanan biri değilim. Bağımsız mahkemelerin önüne çıkmak benim için onurdur, şereftir. Eğer bu yapılırsa ben bazılarının hırsızlığını ispat etme olanağına kavuşmuş olacağım" dedi.
İZMİR VALİSİ DEVLETİN DEĞİL AKP'NİN VALİSİ
Kılıçdaroğlu, İzmir Valiliği'nin İl Özel İdare'ye ait malları İzmir Büyükşehir Belediyesi yerine Hazine'ye devrettiğini hatırlatan basın mensuplarına, "O İzmir'in valisi değil, devletin de valisi değil. AKP'nin valisidir. AKP'nin valisi alınan talimatlara göre hareket ediyor. İzmir Valiliği'ne İl Genel Meclisi'ne ait olan malların belediyelere devredilmesi lazım ama vermiyor. Niçin? Burada CHP'li belediyeler olduğu için. Böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Belediye başkanları bu konuda hukuki yollara başvuracaklar. Vali arabasında bayrak taşıyor. O bayrağın ne anlama geldiğini o valinin bilmesi lazım. Devredilecek malları Aziz Kocaoğlu kendisi kullanmayacak. İzmirliler için kullanacaktır. İzmirliler'i sözde cezalandırıyorlar. Ne kadar cezalandırırlarsa cezalandırsınlar. İstanbul ve Ankara'dan daha güzel hizmeti bizim belediyeler verecektir. Bundan herkesin özellikle İzmirliler'in emin omasını isterim" dedi.
Kılıçdaoğlu, açıklamasının ardından karayoluyla Aydın'a hareket etti.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()


ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)