Murat KİBRİTOĞLU- Yusuf BAŞTUĞ- Uğur SELÇİK- Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun miktarının 247 milyar lira olduğunu belirterek, "Ya vatan evlatlarına oy vereceksiniz, ya da bakan evlatlarına oy vereceksiniz" dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla geldiği Adana Havalimanı'nda partililer tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Kalabalık arasında seçim otobüsüne güçlükle binen Kılıçdaroğlu'na kadın partililer kırmızı karanfil verdi, bazıları da sarılarak öptü. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Adana'nın Kozan İlçesi'ne gitmek için yola çıktı. Şehir merkezinden geçerek halkı selamlayan Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu otobüs, sık sık partililerce durduruldu. Sarıçam İlçesi'nde durdurulan seçim otobüsünden toplanan partililere kısa bir konuşma yaptı. "Siyasete halk için girdim, sizin için mücadele edeceğim. Bu ülkede yoksulluğu, yolsuzluğu hepsini bitireceğiz. Tek güvencem sizsiniz, tek desteğim sizsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki İmamoğlu İlçesi'nde de durduruldu.
ÜLKE TEMİZ SİYASETLE YÖNETİLİR
Seçim otobüsü üzerinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Asıl ben Kozan'da mitinge katılacaktım. Burada korsan miting düzenlemişsiniz bundan dolayı sizi Silivri'ye göndereceğim. Biliyorsunuz bunların döneminde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Genelkurmay Başkanı 'terörist' diye hapse atıldı. Devletin bütün sırlarına vakıf, yıllarını devlete vermiş, saygın bir kişi nasıl olurda terörist diye hapse atılır. Dün serbest bırakıldı. Kendisini telefonla aradım, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Buradan hepinize bir düşüncemi dile getirmek istiyorum. Bir ülke temiz siyasetle yönetilir. Bir ülke halka hesap vermesini bilen siyasetle yönetilir. Bir ülke için halk kazansın ilkesiyle yönetilir. Siyasetçi zengin olursa halk fakir olur. Burası tarım kenti, ben mazotu çiftçiye 1.5 liraya vereceğime söz verdim. Bana soruyorlar bunun kaynağını nerden bulacaksın diye" diye konuştu.
Bu sırada bir vatandaş 'Ayakkabı kutusundan mı?' diye bağırınca, Kılıçdaroğlu da şunları söyledi;
"Türkiye Cumhuriyetin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun miktarı 247 milyar lira. Eski parayla 247 katrilyon lira. Euro olarak 85 milyar euro. Dün Ak Parti mitinginde bir vatandaşın cüzdanı çalınıyor. Fakat korkusundan 'hırsız var' diyemiyor. Dese dövecekler. Ya vatan evlatlarına oy vereceksiniz, ya da bakan evlatlarına oy vereceksiniz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, ardından Kozan İlçesi'ne geçti.

(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)