KILIÇDAROĞLU : UMUYORUZ BU SEÇİMLERDE DE KEDİ TRAFOYA GİRMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sorunsuz Cumhurbaşkanlığı seçimi' isteyen Türk-İş Başkanı Atalay'ı, "Böyle bir talep çok güzel. Umuyoruz bu seçimlerde de bir kedi trafoya girmez ve bu seçimlere de şaibe düşmez" diye yanıtladı. Türk-İş'i ziyaretinde Soma faciası ile Taşeron işçiliğe dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a, "TÜRK-İŞ binlerce işçiyi çatısı altında barındırıyor. Dolayısıyla sizlerin görüşleri bizim için çok çok önemli. 'Nasıl bir cumhurbaşkanı' diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adayları belirlerken sizlerin görüşlerini elbette dikkate alacağız" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Genel Başkanım, Türk-İş'i ziyaretinizden dolayı şahsım, yönetimim, Türk-İş camiası adına teşekkür ediyorum. Bu programlarınızın biz ayın 14'ünde ilk bize gelecektiniz. Maalesef Soma'da olan bu maden faciasından sonra bizde orada olduk, sizde orada oldunuz. Nasip bugünmüş, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz özellikle son 15 gündür malumunuz yoğunluğumuzu Soma üzerinden Türk-İş yönetimi, arkadaşlarımız yoğunluğumuzu oraya verdik. Sizde orada bizim cenazemizle, yaralılarımızla ilgili arkadaşlarınız, şahsınız bize orada yakın ilgi gösterdiniz. Ben özellikle kurumum adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili Türk-İş'in toplumun her kesiminin olduğu gibi herkesi kucaklayan, sorunsuz bir Cumhurbaşkanı seçimini arzu ediyoruz. Yani sorun olmasın, problem olmasın, herkesin kucaklandığı, herkesin hoşgörüyle bakıldığı bir ortam arzu ediyoruz biz Türk-İş olarak. Yani sorunsuz birde seçim istiyoruz. Yani bu bizim Türk-İş yönetiminin dışında yani tabanın, bu ülkede yaşayan herkesin arzusu bu. Yani herkesin mutlu olduğu, kavganın, gürültünün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyor herkes. Yani bizimde özellikle Türk-İş yönetimi olarak, Türk-İş başkanlar kurulu olarak yani bizimde bu Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde bundan başka bir şey düşünmemiz mümkün değil. Bununla ilgilide önümüzdeki günlerde yönetim olarak, başkanlar kurulu olarak oturup konuşup bununla ilgili denmesi gereken bir iş varsa altını çizerek de çok söyleyebiliriz. Ben özellikle hoş geldiniz diyorum, teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başkan bende çok teşekkür ediyorum. Soma'da yaşanan acılar dolayısıyla hepimizin başı sağ olsun. Özellikle işçi camiasının başı sağ olsun. Hepimizi derinden yaralayan bir olaydı. Yaraları sarmaya devam ediyoruz toplum olarak. Acıları paylaşıyoruz. Paylaştıkça acıların azalacağına inanan bir gelenekten, bir inançtan geliyoruz. Sevincimizi paylaştığımız gibi acılarımızı da paylaşmalıyız. Çocuklara sahip çıkmalıyız, eşlere sahip çıkmalıyız. Toplum olarak bu yaraları saracağımızdan eminim ben. Cumhurbaşkanını ilk kez halk belirleyecek. O koltuğa oturacak kişiyi halk seçecek. Bu nedenle nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı ki sizin ifade ettiğiniz gibi toplumun her kesimini kucaklamış ve toplumu mutlu kılmış bir kişi olsun. Buna özen gösteriyoruz. Bu gezilerimizin temel nedeni de bu. Türk-İş, Türk işçi camiasının en büyük konfederasyonu. Binlerce işçiyi çatısı altında barındırıyor. Dolayısıyla sizlerin görüşleri bizim için çok çok önemli. Adayları belirlerken sizlerin görüşlerini elbette dikkate alacağız. Biz örgütlü toplumdan yanayız. İşçiler örgütlenebilmeli, esnaf örgütlenebilmeli, sanayici örgütlenebilmeli, işsizler örgütlenebilmeli. Böylece seslerinin daha gür çıkmasına imkan sağlamış olacağız. Cumhurbaşkanı adayımızın da örgütlü toplumdan yana, hukukun üstünlüğünden yana, emekten yana bir kişi olmasını arzu ederiz. Özellikle sizin sık sık şikayet ettiğiniz, bizimde zaman zaman politikacı olarak dile getirdiğimiz temel bir konu daha var, o da taşeron işçilik. Bu konuda siz gerçekten de Türk-İş'e yakışan bir mitingde düzenlediniz. Taşeron işçilerin dramını, onların iş güvencelerinin olmadığını yalın bir dille bir işçi konfederasyonunun başkanı olarak dile getirdiniz. Bizim gönlümüzden geçen yine Cumhurbaşkanı adayının örgütlü toplumdan yana ama taşeronlaşmaya da karşı çıkması gerekir. Uluslararası standartların Türkiye'de olması lazım, uluslararası çalışma örgütünün standartlarının da Türkiye'de olması gerekiyor. Seçimin sorunsuz olması isteğiniz de seçimin sorunsuz olması da çok güzel. Böyle bir talep çok güzel. Eğer demokrasi gelişmişse, insanların etik değerleri gelişmişse zaten seçimler sorunsuz olur. Umuyoruz bu seçimlerde de bir kedi bir trafoya girmez de bu seçimlere yine şaibe düşmez diye. En büyük arzumuz o. Çünkü seçimlerin güvenlik içinde olması, güven içinde yapılması çok çok önemli. Ben ve arkadaşlarım sizin taleplerinizi Sayın Başkan dikkate alacağız ve o çerçevede bir değerlendirme yapacağız. Bu konuda da emin olmanızı gerçekten yürekten arzu ederim" dedi.

Mansur Yavaş ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Sayın Yavaş elbette bir değerlendirme yapacaktır, röportaj bende sabahleyin okudum. Biz isim bazında şuana kadar hiçbir değerlendirme yapmadık, yapmamaya da özen gösteriyoruz. Önce ilkeler üzerinde bir anlaşma sağlayalım diye temaslarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde sanıyorum biraz daha net görüşler ortaya çıkmış olacak" dedi.

() (MV)