TEPREŞ ŞENLİĞİ'NE KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'deki belediye başkanları toplantısından sonra Ankara yolu üzerindeki Şehr-i Derya Parkı'nda Kırım Türkü Tatarların düzenlediği Tepreş Şenliği'ne katıldı.
Etkinliğe katılanlar tarafından coşkuyla karşılanan CHP Lideri kendisine ikram edilen çiğbörek yedi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bugün belediye başkanlarımızın toplantısı vardı. Dediler ki bir Tepreş Şenliği var. Mutlaka oraya gitmemiz lazım. Büyük bir keyifle gelirim dedim. O nedenle burada olmaktan mutluyum, sevinçliyim. Söyleyecek fazla bir şey yok aslında. Güzel güzel eğlenin. Güzel Türkiye için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, güzel Türkiye için hep beraber çalışacağız. Ben elimden gelen çabayı gösteriyorum. İstiyorum sizler de aynı çabayı gösterin. Ülkemiz çok güzel. Daha fazla çalışacağız. Daha iyi çalışacağız. Doğrulardan sapmayacağız. Hep doğruları savunacağız. Eğer bunu yapabilirsek, güzel şeyleri gerçekleştiririz. Eskişehir de güzel bir şeye imza attı. Gerçekten de Bursa ile Ankara arasında olağanüstü güzel bir kenti yarattı bizim hocamız. Yılmaz Başkanı yalnız tek Türkiye değil tüm dünya tanıyor artık. Gerçekten de bugün söyledim. Bundan 15-20 gün önce gelmiştim Eskişehir'e. Bir yerde yemek yerken vatandaşlar geldi fotoğraf çektirdi. Manisa'dan Balıkesir'den, Urfa'dan pek çok insan Eskişehir'i gezmeye geliyor. Bakın Ankara'yı gezmeye gelmiyor. Bursa'yı değil buraya geliyor gezmeye. O nedenle çok güzel bir başarıya imza attınız hocamızı tekrar büyükşehire başkan seçtiniz."
CHP Lideri Kılçdaroğlu, Kırım'da yaşanan olayları yakından takip ettiklerini belirterek, "Kırım'daki olayları yakından takip ediyoruz. Sizler de yakından takip ediyorsunuz. Sizler de zaman zaman kaygıya kapılıyorsunuz, ne olacak diye. Aynı kaygıyı biz de yaşıyoruz. Acılarımızın ve sevinçlerimizin ortak olduğunu ben de biliyorum sizin de bilmenizi isterim. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz, herkesin bu dünyada bizim ülkemiz dahil huzur içerisinde yaşamasını isteriz. Eğlenin diyorum. Güzel çocuklarımız için güzel bir Türkiye'yi inşallah elbirliği ile yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, etkinlik sonrası karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI