HAVAİ FİŞEKLE KARŞILANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin merkez Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu platforma çıkacağı sırada havi fişekler atıldı. Bir süre havai fişek gösterisini izleyen Kılıçdaroğlu, "Nasılsınız iyi misiniz? Torosların keyfi yerinde mi? 30 Mart'ta el ele kol kola, omuz omuza bir bayram havası içinde sandığa gidecek miyiz? Söz mü? Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Sandığa gideceğiz 6 okun böğrüne mührümüzü basacağız. Söz mü söz mü" diye sordu.
Toroslar'a ilk kez geldiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah bir dahaki sefere Başbakan olarak gelirim. Adı Başçalan soyadı Montaj yazıyor. Doğru, zaten adam malı götürdü. Artık onun unvanını dünyada herkes biliyor. Bana tazminat davası açmış. Meydanlarda hırsız Tayyip denildiği için, Tweetten korkan adam olur mu? Pardon 'adam' dedim. Ama ben onu adam yerine de koymuyorum. Bayrağına her inancana saygılı olur önce işsizlikle mücadele eder, adam gibi adam öğretmenlerin atanması sorunu çözer. O niçin çalışıyor? Çocukları, ailesi için. Hepimize bir görev düşüyor. Ayın 30'un da gideceğiz bunları yolcu edeceğiz, başka çare yok. Çocuklarımız ülkemiz geleceğimiz için bunların gönderilmesi lazım. Abbas yolcu oda biliyor, provokasyon yapıyor. Biz birlikte yaşayacağız, aynı türküyü söyleyeceğiz. Büyük Türkiye için hep beraber çalışacağız. Önce şu yerel yönetimi halletmemiz lazım, ondan sonra genel seçimler geliyor. Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz. Ülkede önce halk zenginleşecek. Siyasetçi değil" dedi.
Konuşması sık, sık 'Başbakan Kemal' ve 'El ele kol kola omuz omuza' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, Toroslar Adayı eski Milletvekili Şefik Zengin'i yanına çağırarak şunları söyledi: "Sizin güzel bir belediye başkan adayınız var Şefik başkan nerdesin? Gel bakalım şöyle. Biz beraber milletvekilliği yaptık. Belediye başkanlığı konusunda çok fazla niyeti yoktu. Rica ettim, kabul etti. Her türlü desteğim onunla. İnanıyorum ki Torosları Mersin'in incisi yapacak. İnşallah ayın 30'nda koltuğa oturacak. Herkesi kucaklayacak. Benim için yandaş yok vatandaş var."
Toroslar Belediye Başkan Adayı Şefik Zengin'in projelerinden bahseden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Şefik başkan projelerini anlattı. Proje çok önemli. Toroskart, kadının bankasına para yatıyor, aileyi namerde muhtaç etmiyoruz. Bizim temel hedeflerimizden biri de budur. Birde büyükşehir var, gel bakalım başkan. 'Çöpü kaldırdım, park yaptım' diyor. 'Bu bölgenin en büyük otogarını yaptım' diyor, hizmete açacağım' diyor. Şefik Başkanla beraber el ele kol kola verecekler. Ben buna yürekten inanıyorum. Birlikten güç doğar. Onlar sizi seviyor. Toroslar için sizler için çocuklar için özgürlük için gideceğiz. Ayın 30'unda omuz omuza bayram havası içinde alacağız mührü 6 oka basacağız. Söz otogarın açılışında ben geleceğim. Başkanları size sizi de Allah'a emanet ediyorum."
Kemal Kılıçdaoğlu, kucağına verilen küçük bir bebeği sevdikten sonra, başkan adaylarıyla birlikte karanfil atarak programını sonlandırdı. Bir partili programın sonunda Kılıçdaroğlu'na el yapımı bir baston hediye etti. Mersin programını tamamlayan Kılıçdaroğlu, karayoluyla geldiği Adana'dan özel uçakla ayrıldı.

(AŞ/SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)