CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'ye sınır olan Hatay il merkezi Antakya'da mitingde yaptığı konuşmada, "Suriye'de akan kanın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.
Hükümetin Suriye ile ilgili politikasını eleştiren ve Başbakan Erdoğan'a ağır sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu bu konuda sürekli uyarılarda bulunduklarını belirtti. CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Suriye’de kardeş kardeşi öldürüyor. Her zaman ‘yapmayın, kardeşin kardeşi öldürdüğü yere silah göndermeyin, cihatçı grupları Hatay’da eğitmeyin’ dedim. ‘Başınıza bela olur’ dedim. Türkiye'de 1 milyon Suriyeli var. Bir kısmı kamplarda, diğer kısmı evlerde kalıyor, bir de sokaklarda dilenen Suriyeliler var. Suriye’de akan kanın sorumlusu kim? Suriyeli çocukların Türkiye’nin sokaklarında dilenmesine neden olan kim? 50 sefer uyardım. ‘Silah gönderme, militanları eğitme’ dedim. Suriye’de akan kanın sorumlusu Erdoğan’dır. Ben bunu her yerde söylüyorum. Neden siz silah, para gönderiyorsunuz?  Acaba Suriye’ye girişin yollarını bulabilir miyiz diye provokasyonları kendileri hazırlıyor."

(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)