'YA ADAM GİBİ YAYIN YAPARSINIZ YA GÜN GELİR HESABINI SORARIZ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar ile medya arasındaki ilişkiyi de eleştirerek şunları söyledi:
"Şimdi 'Alo Fatih' dönemi başladı. Ne diyor? 'Hemen bu yayını kesin' diyor. Yaşar Nuri Hoca konuşuyor, 'Hemen kesin' diyor. Alo Fatih ne diyor? 'Emredersin efendim, derhal keseceğiz, hemen keseceğiz' diyor ve kesiyorlar. Ve 630 milyon dolarlık medya havuzu oluşturdular. Gazeteleri, birilerine peşkeş çekiyorlar. Birileri alacak, haber yapacak, halkı kandıracaklar. O gazetelerin adı 'Havuz gazetesi.' O gazeteleri almayacağız. Gazetelerin arkasında 'Başçalan' var nasıl olsa. Geldiğimiz noktaya bakın. Bu gazetelerden birisinin genel yayın yönetmeni, açıyor telefonu bankanın genel müdürüne, 'Süleyman, iki milyona ihtiyacım var, gönder çalışanların maaşlarını ödeyeceğim.' Sen, kimin bankasına telefon ediyorsun? O banka bir kamu bankası. Orada bu ülkenin insanların alın teri var. Gerçeği görmeniz için söylüyorum. Şimdi onlar kamu bankalarından besleniyorlar. O nedenle diyorum, diktatörlerin temel özelliği halkın doğru bilgi almasını sağlayacak kanalları kapatmaktır. Bunu yapıyorlar, medya üzerinde baskı kuruyorlar. Buradan medya patronlarına çağrı yapıyorum; Ya adam gibi yayın yaparsınız ya gün gelir biz hesabını sorarız. Sizin göreviniz halka doğruları anlatmaktır. TBMM'de konuşuyoruz, 'Trilyonları nasıl sıfırlarız'  diye oğluyla yaptığı konuşmaları veriyoruz, korkudan yayınlarını kesiyorlar. Korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız. Unutmayın bu ülkede CHP var."
ERDOĞAN’A 'DİKTATÖR' BENZETMESİ
Başbakan Erdoğan'ı 'diktatör' olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Diktatörlerin bir özelliği daha var. Halkı kandırmak için yalan söylerler. Bakın Hitler'e. Dünyanın yalanını söylemiştir. Bir de bakın Başçalan’a. O da dünyanın yalanını söylüyor. Ne söyledi, 'Camide içki içildi' dedi. Yalan çıktı. Caminin imamı diyor ki, 'Ya yok böyle bir şey.' 'Hayır, var' diyor. Bütün hayatını dine adamış bir insan, 'Bu camide içki içilmedi' diyor. Ama o yalan söylüyor. Kabataş'da başı örtülü bir kadıncağıza sözde 100-150 kişi saldırmışlar, dövmüşler. O da yalan çıktı. Görüntüler çıktı. 'Hayır, rapor var' diyor. Gözüme mi inanayım, sana mı inanayım. Sen zaten yalancısın. O da yalan çıktı. Urla'da villalar. Hayır, iki villa uğruna, devletin valisini satan adam. Efendim, 'O villalar 35 yıldır orada var' diyor. Google baktık, 2 yıl önce bile o villa orada yok, yeni yapılmış. Peki niye yalan söylüyor? Halkı kandırmak için. En son yalanı ne? Oğlu Bilal'le 5 ayrı konuşma. Bugüne kadar yayınlanan konuşmalardan hiçbirisine kimse 'Bu sahtedir, bu montajdır' demedi. Herkes dinledi. Konuşanlar bile seslerini çıkarmadılar. İlk kez bu Başçalan’ın telefon konuşmaları çıkınca önce bir sessizlik. Herkes bir şok yaşadı. Bir ülkenin başbakanı bunu yapabilir mi? Kimse kulaklarına bile inanamadı. Çıktı, ertesi gün, 'Bu montajdır' dedi ve yalan söyledi. Çıktım, 'Ağrı Dağı ne kadar gerçekse bu konuşmalar da o kadar gerçektir' dedim. Neden? Sen zaten hırsızlık yapıyorsun. Bilmeyen mi var bu ülkede? Herkes biliyor. Sonra ne oldu o havuz medyası, 'Amerika'dan şu firma açıklama yaptı' dedi. En son Amerikalılar da dayanamadılar, 'Pes' dediler. 'Bunlar gerçek' diyor, Amerikalı söylüyor."
PARTİSİNİN ADAYLARINI TANITTI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Çanakkale merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tek tek tanıttı. İlk olarak kürsüye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı davet etti. Başkan Gökhan'ı Çanakkale halkına emanet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çanakkale, ülkenin en güzel illerinden birisi. Özgürlük, barış istiyorsanız Çanakkale'ye geleceksiniz. Bağımsızlık savaşımızın kaynağını istiyorsanız Çanakkale'ye geleceksiniz. Başka ülkelerin askerleri bile bu topraklarda bizim çocuklarımız olarak yatıyorlar. O nedenle Çanakkale'nin bizim tarihimizde önemli bir yeri var. Çanakkale sosyal demokratların, özgürlüğün, barışın kalesidir. Biz, belediyeciliği çok iyi biliriz. İlk metroyu yapan, kazmasını vuran bir CHP'li belediye başkanıdır. Biz yerel yönetimi, halka hizmet etmeyi biliyoruz. yolsuzluklara karşıyız, huzurdan, barıştan, alın terinden yanayız" dedi.
FENALAŞAN KADINA, DOKTOR BELEDİYE BAŞKANI MÜDAHALE ETTİ
Mitingin sonlarına doğru Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bitirip belediye başkan adaylarını tanıttığı sırada, platformun sol tarafından yaşlı bir kadın fenalaşarak baygınlık geçirdi. Yere yığılan 69 yaşındaki Ergün Çetin'e ilk müdahaleyi merkeze bağlı Kepez Beldesi'nin tekrar aday gösterilen aynı zamanda dotktor olan doktor, belediye başkanı Ömer Faruk Mutan yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'da yaşlı kadının kendine gelmesi için çaba gösterdi. Bilinç kaybı yaşayan Çetin'in dilini eliyle ağzından çıkartmaya çalışan Mutan, bu sırada tanıtımı için anons edildi ancak sahneye gitmedi. Mutan, 112 Acil Servis gelene kadar kadının yanında kaldı. 112 ekiplerinin gelmesiyle Çetin Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Daha sonra tekrar anons edilen Mutan, sahneye çıktı. Hastaneye kaldırılan Çetin’in durumum ise iyi olduğu öğrenildi.
Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, ()

İÖ(SS) (FOTOĞRAFLI)