CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Mısır politikası konusunda Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Rabia işareti yapıyor birisi. Türkiye'de yaşıyorsun kardeşim. Rabia'yı çok seviyorsan gidersin Mısır'a Mısır'ın vatandaşlığına geçer istediğin siyasi faaliyette bulunursun. Sudan'da da darbe yapıldı. Amigoluğu bırak. Elini göstereceksen, ellerinle yüzünü kapat da ayıbını gizle hiç değilse" dedi.

Konuşmasının başında öğretmenlerin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, Öğretmenlerin haklarının iade edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Öğretmenlere sesleniyorum sizi baş tacı yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

"ELLERİNLE YÜZÜNÜ KAPAT AYIBINI GİZLE"

Kılıçdaroğlu, "Mısır politikası iflas etti. Tıpkı Suriye politikası gibi. Şimdi Irak'ı bizim sayemizde onarmaya çalışıyorlar. Mısır halkı ile Türkiye halkı kardeştir. Bu mesajı bütün kesimlere verdik. Çünkü biz mezhepçi değiliz. Bütün bu gerçekler ortada dururken, Rabia işareti yapıyor birisi. Türkiye'de yaşıyorsun kardeşim. Rabia'yı çok seviyorsan gidersin Mısır'a Mısır'ın vatandaşlığına geçer istediğin siyasi faaliyette bulunursun. Sudan'da da darbe yapıldı. Amigoluğu bırak. Elini göstereceksen, ellerinle yüzünü kapat da ayıbını gizle hiç değilse" şeklinde konuştu.

"SURİYE'YE GİDECEK OLAN HAVAN MERMİSİ KOVANLARI ÇIKIYOR"

Türkiye ile Mısır ilişkilerine değinen Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta Suriye konusuna değinmiştim. Hani bir tırda uyuşturucu ihbarı üzerine araştırma yapılıyor. Araştırmada, Suriye'ye gidecek olan havan mermisi kovanları çıkıyor. Tır şoförünün itirafı şöyle: "Ben bu malzemeleri, daha önce iki defa Reyhanlı'ya götürüp teslim ettim. Ben zaten hep jandarma kontrolünden geçiyordum. Ancak aracı aramadılar." Bu bir suç belgesidir. Siz Suriye'ye silah sevkiyatı yapıyorsunuz. Kim söylüyor, silahları taşıyan şoför söylüyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ORTADOĞU'NUN ŞAMAROĞLANI HALİNE GETİRDİLER"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Ortadoğu'nun şamaroğlanı haline getirdiler. Şamaroğlanı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, şamaroğlanı olan onun başındaki adamdır" dedi.