DEDİLER Kİ : 'CEMİL ÇİÇEK ARACILIĞIYLA BİZ MASADAN TÜYELİM' Anayasa çalışmalarının durmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz karşı çıkmadık. Hay hay gel kardeşim değiştirelim. Zaten değiştireceğiz. darbe hukukunu istemiyoruz. Birinci sınıf demokrasi ve özgürlük istiyoruz. oturduk masaya. Anayasa görüşülüyor. Daha işin ortasındayız. Başkanlık sistemini getireceğiz dediler. Neden? 'CHP'liler kızar masayı terk eder' dediler. Getir kardeşim ama ben bunu komisyonda görüştürmem. Neden? Ben demokrasiye inanıyorum darbecilere değil. Ve görüştürmedim. Baktı CHP yine masadan kalkmıyor. Sonunda baktılar bu CHP kendi bildikleri CHP değil. Ne yapacağız? En iyisi biz Cemil Çiçek aracılığıyla biz masadan tüyelim. Bunlar darbeci. Sivil, özgürlükçü, çağdaş bir anayasa yapmak istiyorsanız adres belli. Adres Cumhuriyet Halk Partisi. Cemil Çiçek de kaçmak için bir formül buldu. 'Meclis Başkanı olarak bu benim görevim değil. Ayrıldım gitti' diyor. Eğer ayrılacaksan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından ayrıl. Ben de seni kutlayacağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KIlıç'ın anayasa çalışmaları konusunda yaptığı açıklamaların yerinde olduğunu da söyledi.

"SEN SIRTLARINA BİNİP GEZDİRSEN DE BİR ŞEY SÖYLEMEZ"

Kılıçdaroğlu, "Sen sırtlarına binip gezdirsen de onlar sana bir şey söylemez. Zaten sırtlarına biniyorsun. Her türlü hakareti yapıyorsun. Yeri geldiğinde Akil adamlar diye sokaklarda gezdiriyorsun. Dönüp 'ulan' diyorsun. Sana sesini bile çıkarmıyor. Buna kim sanatçı der" diyerek tepki gösterdi. (MV)