MAHMUDİYE'DE KONUŞMA YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mahmudiye ilçesinde yaklaşık 300 kişiye hitap etti. 30 Mart seçimlerinde CHP adayı İshak Gündoğan'ın seçimleri kazanıp mazbatasını aldıktan sonra koltuğuna oturduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak seçimlerin tekrarlanmasına karar verildiğini söyledi. İshak Gündoğan'ın yeniden başkanlık koltuğuna oturması için destek isteyen Kılıçdaroğlu, kadınların da anneler gününü kutladı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Hayatımdaki en büyük huzuru başımı annemin dizine koyduğumda buluyorum, annem Allah rahmet eylesin okuma yazma bilmezdi. En büyük arzusu okuma yazmayı öğrenmekti. Eğer bir toplumu yüceltmek, bir toplumu çağdaş uygarlığa taşımak istiyorsak kadınların eğitilmesi, okuması lazım. Ana dil diyoruz. İlk dili analarımızdan öğreniyoruz. Bütün annelerin anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum."

Demokrasilerde seçimin çok önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sandığı koyarsınız, vatandaş gider tercihini yapar. Sandık kondu, Mahmudiyeliler tercihini yaptı. İshak başkanı belediye başkanı olarak seçtiler. Mazbatasını aldı ve koltuğuna oturdu. Sonra deriler ki, hayır burada başka bir şeyler var. O koltuktan inin, seçimleri yenileyeceğiz dendi. Sizden bir tek isteğim var. Siz eğer bir başkanı bir koltuğa oturttuysanız artık arkasında durmak zorundasınız. Elbirliği ile gönül gönüle onu yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturttacağız İnşallah, ben buna inanıyorum."

HT,SU,SS(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)