CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hep 'paralel devlet' dediğini hatırlatarak, "Eğer bir paralel devlet kurulduysa kurduran sensin. Senin hırsızlıkların ortaya çıktıktan sonra mı aklın başına geldi?" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. MYK toplantısının ardından toplanan PM'ye başkanlık eden Kılıçdaroğlu, kesinleşmemiş belediye başkanı adaylarının belirlenmesi çalışmalarına da başkanlık etti.
CHP lideri, 17 Aralık'ın üzerinden çok zaman geçtiğini dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"17 Aralık bizim tarihimizde rüşvet ve yolsuzluk açısından çok önemli bir tarih. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu denli büyük bir yolsuzluğun yapıldığı hiç görülmemiştir. Sıradan bir yolsuzluk değildir. Bu yolsuzluğun içinde toplumun çok dikkat etmediği farklı bir süreç var. Yabancı uyruklu birisinin 4 bakanı ele geçirmesi vardır. Rıza Sarraf'ın 4 bakanı açıkca yönetmesi vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nde Bakanlar Kurulu'nda görev yapan, Başbakan'ın bilgisi dahilinde yürütülen devlete karşı bir operasyon vardır. Kimbilir devletin hangi sırları verildi. Başbakan hep 'Paralel devlet' diyor. Eğer bir paralel devlet kurulduysa kurduran sensin. Senin hırsızlıkların ortaya çıktıktan sonra mı aklın başına geldi? Devleti soydular."
'İNSAN SOKAĞA ÇIKAMAZ, HER GÜN TV'YE ÇIKIYOR'
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı kastederek, bu kadar yolsuzluğa, pisliğe batmış bir insanın, hala milletin önüne çıkıp da ahkam kesmesini anlayamadğını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:
"Benim ar duygum buna izin vermiyor. Nasıl yapıyor bunu? İnsan evine kapanır, 3 gün sokağa çıkmaz. Her gün TV'ye çıkıyor. Ne kadar bağırırsan, senin o kadar hırsız olduğun anlaşılır. Eve hırsız girmiş bu hırsızı yakalamıyor, 'lambayı kim yaktı' diyor. Hırsız ortaya çıktı çünkü. Soruşturma sırasında savcıya müdahale edilirse, o yargıya müdahale sayılır. Bırakın müdahaleyi, savcıyı görevden aldılar. Biz, yargı kararlarının uygulanmadığı bir ülkeyiz."
Kılıçdaroğlu'nun başkanlık ettiği PM toplantısında, belirlenmemiş belediye başkan adaylarının onaylanması bekleniyor.