KAYSERİ, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi  ile ilgili iddiaları nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve 30 belediye çalışanınca açılan tazminat davalarından 5'ini kaybetti. Kılıçdaroğlu Özhaseki'ye toplam 32, iki belediye çalışanına da 5'er bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis grubunda ve televizyonlardaki konuşmalarında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında yolsuzluk iddialarında bulunması üzerine hakkında 50'ye yakın tazminat davası açıldı. Bu davalardan 5'i son bir ay içinde karara bağlandı. Kılıçdaroğlu, Başkan Özhaseki'ye iki  davada 10'ar bin, bir davada da 12 bin lira olmak üzere toplam 32 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. 
30 BELEDİYE ÇALIŞANI DA DAVA AÇTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında aynı konuda 30 belediye çalışanı tarafından açılan tazminat davalarından ikisi ile ilgili de karar çıktı. 'Belediye çalışanlarının temsil yetkisi olmaması' gerekçesiyle yerel mahkemece reddedilen tazminat talepleri Yargıtayca haklı bulundu. Dosyaları yeniden görüşen yerel mahkeme iki belediye çalışanına 5'er bin lira tazminat ödenmesini karara bağladı. Aynı gerekçelerle dava açan 28 belediye çalışanı daha bulunuyor.
Kılıçdaroğlu, tazminatların yanı sıra mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini de ödeyecek.
OE(OE/COŞ)