CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ODTÜ Ormanı'ndaki yol çalışmaları ile ilgili Kılıçdaroğlu, "Tankla sopayla giriyorlar. Kaba güç orman adamının görevidir. Ormanda yaşayan kaba güç kullanır. Gece yarısı baskın düzenliyorsunuz eşkiyalık değil mi bu? ODTÜ dünyada saygın bir üniversite. O adamların önünde ilik ilikleyeceksin siyaset adamı olarak. Oraya sopayla girmek senin adam olmadığını kanıtlar" diye konuştu.
"YARGI ADALET DAĞITMAKTAN UZAKLAŞTI"
Yargının adalet dağıtmaktan uzaklaştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yargı siyasi iradenin hizmetine girdi. Yargıtay'a 160 tane militan yerleştiren kim? Bu iktidar. Danıştay'a militan yetiştiren kim? Bu iktidar. Adalet milletin vicdanı demektir. Milletin vicdanı yaralanırsa orada adalet biter. 'Bir tek kişiye yapılmış adaletsizlik topluma yapılmış haksızlıktır' der bilim insanları. O yüzden Hz. Muhammed güzel söylüyor: 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' diyor. Fransa'da bir Dreyfus davası vardı. Fransa'nın aydınları, başta Emile Zola, Dreyfus'a yönelik haksızlığa karşı savaş açtılar. Bizde Dreyfus çok Emile Zola yok. Emile Zola insanlığı yüceltmiştir. Fransa'nın da namusunu kurtarmıştır. Biz de hukuk ayaklar altında. Ben kalemlerini kiraladılar dediğimde bana kızıyorlar. Sana aydın dedik. Haksızlık varsa neden konuşmuyorsun. Bizim ona aydın dememizin sebebi toplumun önderi olmalarıdır" diye konuştu.
"HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN DEĞİLİZ"
Tarih boyunca darbelerden en çok CHP'nin etkilendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Haksızlıklar karşında susan dilsiz şeytan değiliz. Biz haksızlıklara karşı duracağız. 28 Şubat'ta neredeydin. Dönüp Erbakan'ı hançerledin. Haksızlığa kim uğramışsa onun yanında bir CHP milletvekili vardır. Gidin hapishanelere bakın. İster KCK'dan ister İBDA-C'den ister Hizbullah'tan kim haksızlığa uğramışsa onun yanında bir CHP milletvekili vardır. Darbelerden bu ülke çok çekti. En çok da CHP çekti. CHP kapatıldı. Genel Başkanları hapse atıldı. Ama biz kin ve intikam peşinde değiliz. Şeytan işidir. Biz kin beslemeyiz."
"DARBEYE ASLA EVET DEMEYİZ"
Balyoz Davası'na değinen Kılıçdaroğlu, "Kim darbe teşebbüsünde bulunursa yargılanır bu bizim kırmızı çizgimizdir. Darbeye asla evet demeyiz. Ama yargılamanın hukuk içinde olması lazım. Bu dava ilginç bir davadır" dedi.
"İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ"
Manisa Soma'daki maden ocağındaki kazanın iktidar tarafından gerekli önlemler alınmadığı için yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlara gerekli güveni ortamı sağlamak siyasal iktidarların hedefidir ama olmuyor. Ölen öldüğü ile mi kalacaktır. Bana neden güvenli ortamı sağlamadın diye düşünmeyecek mi işçi kardeşim. İşçi kardeşlerime sesleniyorum. İş kazalarında Avrupa birincisiyiz. İşçilerin bu durumunu, yan gelip yatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da düşünmesi gerekir" dedi.
"TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ZEDELEDİN SENDEN VAZGEÇTİK"
Serbest bırakılan pilotlarla ilgili Kılıçdaroğlu, şunları söyledi : "Sevindirici bir gelişme yaşandı pilotlarımız serbest kaldı. Bizimkiler karşıladı havalimanında sanki kendileri kurtarmış gibi. Otur Katar Şeyhi'ne dua et. Esas şunu sor kendine o pilotlar neden esir alındı? Türk vatandaşları, Lübnan, Suriye, Mısır, Irak'ta sokaklarında özgürce geziyor mu gezemiyor mu? Gezemiyor. Senin izlediğin dış politika yüzünden. Şimdi de çıkmış şov yapıyor. Sen önce dön kendini sorgula bakalım. Erdoğan bugün hiçbir Ortadoğu ülkesine gidemez. Yalnızları oynuyor. Acaba birisi bana telefon açar mı diye bekliyor. Boşuna hayal kuruyorsun kimse sana telefon açmaz. Senin ne itibarın var, ne ağırlığın. İkisini de yok etin. Türkiye'nin itibarını zedeledin. Senden vazgeçtik. Şimdi o itibarı kazandırmak için yine yollara düşen Cumhuriyet Halk Partisi."
"TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İÇ İÇE OLAN BİR İKTİDAR PARTİSİ OLABİLİR Mİ?"
Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi artı El Kaide, El Nusra eşittir Ortadoğu. Terör örgütleri ile iç içe olan bir iktidar partisi olabilir mi? Terör örgütleri ile iç içe olan bir iktidar partisi olabilir mi? Terör örgütlerini alıp, eğitip eline silah verip cebine para koyup başka bir ülkeye savaşmak için gönderen bir ülke olabilir mi? Yapıyor kim yapıyor Erdoğan yapıyor. Bugün senin meşruiyetin uluslararası alanda tartışılıyor. Sen bunun farkında bile değilsin. Sana niye telefon etmiyorlar işte bu yüzden. Terör örgütü ,ile kol kola girersen yarın başına ne gelecek hep birlikte göreceğiz. Reyhanlı'da ölen 53 yurttaşımızın sorumlusu bu hükümettir. Ve onun Başbakanıdır" dedi.
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ELLERİ KANLIDIR"
Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın elleri kanlıdır. Dışarıda güven bunalımı yaşıyoruz. İçeride ve dışarıda güven vermiyor kimse güvenmiyor. Yandaşlar hariç. Sevgili diktatörümüz yolsuzlukla ilgili CHP'yi suçlamış. Yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın eline su dökecek ikinci bir adam yok. 'Ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim' diyor. Dünyanın en zengin Başbakanlarından birisin. Nereden geldi bu para. Nereden yürüttün bu parayı. 'Yürütme organının başıyım' diyor. Doğru yürütme organının başı" dedi.
"O ADAMLARIN ÖNÜNDE İLİK İLİKLEYECEKSİN"
Kılıçdaroğlu, "Bizim bir Emile Zola'mız yok. Ama bizim pırıl pırıl gelen gezi gençlerimiz var. Onlarla gururu duyuyoruz. Ortadoğu Teknik Üniversitesi. Bunların bilgileri ve birikimleri o üniversiteye girmeye el vermez. Ama nasıl giriyorlar? Tankla sopayla giriyorlar. Yani kaba güçle giriyorlar. Kaba güç orman adamının görevidir. Ormanda yaşayan kaba güç kullanır. Ne istiyor o öğrencilerden niye tahrik ediyorsunuz. Okullarına sahip çıkıyorlar gurur duymalısınız. Gece yarısı baskın düzenliyorsunuz eşkiyalık değil mi bu? Eşkiyanın da dünyaya hükümdar olduğu görülmemiştir. ODTÜ dünyada saygın bir üniversite. O adamların önünde ilik ilikleyeceksin siyaset adamı olarak. Oraya sopayla girmek senin adam olmadığını kanıtlar" diye konuştu.