YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ
Kılıçdaroğlu, Bartın mitinginin ardından parti otobüsyle halkı selamlayarak kentten ayrıldı. Zonguldak Havalimanı'na giderken Çaycuma İlçesi Saltıkova Beldesi'ne uğrayan Kılıçdaroğlu, burada otobüsün üzerinden halka hitap etti. Yeni bir Türkiye inşa etmek için yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sizi seviyorum, size inanıyorum. Bu ülkenin insanına inanıyorum ve güveniyorum. Bu ülkenin irfanına inanıyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye. Bu ülkede temiz siyasete ihtiyaç var. Kul hakkı yemeyen bir siyasete ihtiyaç var. Halkına hesap vermeyi namuslu görev kabul eden bir siyasete ihtiyaç var. Bunun için tek güvencem sizsiniz" diye konuştu.
Demokrasilerde en büyük gücün halk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Geziyorum, çalışıyorum çalmıyorum. Kul hakkını savunuyorum, kul hakkı yemiyorum. Türkiye’yi savunuyorum. İlla savaş çıkaracağım diye bir hesabım yok. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk savaş meydanlarından geldi. Ama hiçbir zaman savaşı savunmadı. Yedi düvele karşı mücadele etti ve 'savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' dedi. Arkasından şunu ekledi; 'Yurtta barış dünyada barış.' Benim isteğim de o. Her evde her mahallede barış olsun. Her beldede barış olsun."
Siyasetçilerin iktidar olduktan sonra cebini düşünmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın cebi para görecek. Vatandaş zengin olacak. O zaman bu ülkeye huzur gelir" dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Zonguldak Havalimanı'na geçerek özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

GG(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)