"HAYAL İÇİNDE DEĞİLİZ"

Kılıçdaroğlu, "Doğu, Güneydoğu'da oyumuz patlayacak. Biz büyük oylar alacağız diye bir hayal içinde değiliz. Kürt sorunun çözü ile ilgili en sağlıklı söylemleri geliştiren partiyiz" dedi.

"SANDIĞA GİDEN 'YA DİNİ ME YA DİLİME OY VERECEĞİM' DİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Sandığa giden, 'ya dinime ya dilime oy vereceğim' diyor. Bir partiye oy vereceğim ya da bir parti ne vadediyor demiyor. İki ayrı eksen var ikisi de sorun yaratıyor, çözmüyor aslında. Biz sorunları çözmek istiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde barış sürecinin bitmeyeceğini de söyledi.

"HİÇBİR CHP'Lİ 'NEREDEN ÇIKTI BU KÜRTÇE' DEMEZ, DEMEMİŞTİR"

CHP'li bir vekilin "Nereden çıktı bu Kürtçe" yönündeki sözleri sarf ettiği yönündeki iddiaları yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir CHP milletvekili böyle demez dememiştir de. Her partide farklı görüşler var. Ama bizde farklı bir görüş olduğunda CHP kaynıyor yok öyle bir şey" dedi. Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş'ın yerel seçimlerde başarılı olduğunu da söyledi.

"MHP İLE HENÜZ CUMHURBAŞKANLIĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞMEDİK"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Siyasi partilerin başkanlarının o makama aday olmalarını çok şık bulmuyorum. Siyasal kimliği öne çıkmış bir kişinin olması bence doğru değil. Şu anda MHP ile bir görüşmemiz yok ama görüşmeyeceğiz diye bir şey yok. Biz illa bizim adayımız seçilsin demiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"HSYK BAŞKANI KILIÇ DA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR"

HSYK Başkanı Haşim Kılıç'ın da cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "HSYK Başkanı Haşim Kılıç da Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Cumhurbaşkanlığına ilişkin özel bir çalışmamız var" dedi.

MHP'NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA İLİŞKİN ÇATI ADAY ÖNERİSİ

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin çatı aday önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bizim profilimiz herkesi kucaklayan bir aday olması" dedi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasını adayın kendisinin yürütmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde başbakanlık görevini bırakması gerektiğini de söyledi.

"ERDOĞAN İÇİN DE BİR SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEYECEĞİZ"

Fezlekelere ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Halkın önüne çıkmamış çok sayıda belge var fezlekelerde. Meclis tarafından gizlendi. Soruşturma komisyonunda dosyalar gözden geçirilecek. Dünya kadar ses kayıtları var. Bakanların çocuklarının ses kayıtları var. Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulması isteyeceğiz. Bir başbakan ben temizim diyorsa, gidip aklanacak. Eğer bir CHP'li bir yolsuzluk olayı içinde ise o kesinlikle dışarı bırakılır. Erdoğan için de komisyon kurulması lazım. Onun da hesabını vermesi lazım" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kamuoyunun tepkisi üzerine 4 bakanın istifa ettiğini söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NU DA İZLETMEMİZ LAZIM DİYOR"

"Erdoğan'ın, Baykal'ın kasedini izlediğini söylediniz. O görüntüler nerede?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, "Ben o görüntülere girmek istemem. (Bir ülkenin başbakanının, muhalefet liderine yapılan bir komplo görüntüsünü izlediğini iddia ediyorsunuz) Ben izlemedim desin. Gözlüğünü eline alıp izlerken sonra ses kayıtları da çıktı 'Kılıçdaroğlu'nu da izletmemiz lazım' diyor. Komployu kuran o zaten. Bir bölümü internete düştü zaten. O görüntüyü izlerken. Bu görüntüler hiç çıkmayacak diye bir şey yok. Yeri zamanı gelir çıkabilir. Yalanlamıyor. Hiç konuya girmiyor. Bir başbakanın zavallılığını gösteriyor. Bel altından vuran kişi. Neden Baykal ile ilgili komplo, bir türlü aydınlığa kavuşmuyor. Bir bölümü internete düştü. İddialarla ilgili başbakan, dava açamaz. Ahlak denen kavram insanın kendi vicdanı ile hesaplaşmasıdır. Sonra kalkacaksınız meydan meydan gezeceksiniz. 'Çalıyor ama iş yapıyor.' Olmaz ahlaklı bir toplumda böyle bir kavram olmaz. Bu kavramalara hep birlikte karşı çıkmalıyız" diye yanıt verdi.

Hakime TORUN / ANKARA, ()-

HT(SSA)