CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli bugün yapılan ihale ve rüşvet operasyonuyla ilgili, "Öyle anlaşılıyor ki kapsamı geniş. Bu nedenle grubumuzdan bir kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecek. İnşallah Deniz Feneri savcılarının başına gelen, bu savcıların başına gelmez" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın 740’ıncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya’ya geldi. Kent merkezinde partililer tarafından karşılanan ve bugün doğum gnü olan Kılıçdaoğlu’na kadın partililer Atatürk’ün Kocetepe’deki fotoğrafını doğum günü hediyesi olarak verdi.
'YAKINDAN İZLEYECEĞİZ'
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli bugün yapılan operasyonla ilgili şunları söyledi:
"Her operasyonu, her haberi yakından takip ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki kapsamı geniş. Bu nedenle grubumuzdan bir kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecekler. Endişeleriniz var mı derseniz? İnşallah Deniz Feneri savcılarının başına gelen, bu savcıların başına gelmez."
"Operasyon, cemaat- iktidar kavgasının bir uzantısı olarak değerlendiriliyor?" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, "Biz o konulara girmiyoruz. Rahmetli Uğur Mumcu derdi ki 'Katil katildir.' Katilin sağcısı, solcusu olmaz. Yolsuzluk yapan kimse onun üzerine gitmek zorundayız. Efendim böyle mi oldu olay, şöyle mi oldu? Varsa bilgi, doküman, göreceğiz. İsteyeceğiz. Eğer kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, kul hakkı yiyenlerin üzerine kim giriyorsa, onlara destek vereceğiz. Bizi her türlü eleştirebilirler. Ama 'CHP kul hakkı yiyor' diye hiç kimse diyemez. Bu konu da çok hassasız, çok duyarlıyız. O nedenle de bu olayı yakından izleyeceğiz" diye konuştu.
İSTİFA, PARTİNİN İÇ SORUNU
Kılıçdaroğlu, Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti'den istifasıyla ilgili soruya da "O partinin kendi iç sorunudur. O konuya girmek istemiyorum. O sorunun muhatabı Hakan Şükür’dür" dedi.
Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra, Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı Mevlana Kültür Merkezi'ne geçti.