KILIÇDAROĞLU: YEDİ SÜLALEN GELSE KORKMAYIZ
Yalova mitinginin ardından Bursa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gökdere Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu. Bin 500 polisin görev yaptığı mitinge 10 bin kişi katıldı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu alana gelmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında yapıldığı iddia edilen telefon konuşmaları barkovizyon eşliğinde dinletilirken, vatandaşlar üzerine dolar resmi yapıştırdıkları ve ‘Sefil Bilo oldu. Banker Bilo’ yazılı ayakkabı kutularını salladı. Alanda, ‘Hırsız dediğinde adam size neden dava açmadı. Dünya 3 devir yaşadı. Taş devri, Tunç devri, Puç devri. O da bize geldi iyi mi? Yargı Tayyip, Danıştayyip, Sayıştayyip, Yiyiş Tayip, vakit geldi artık sıvış Tayyip’ yazılı dövizler de yer aldı.
ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ
Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ın hırsızlardan ve başçalandan hesap sorma zamanı olacağını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece kimsenin halka kast edemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, Ak Parti’ye oy verenlere seslenerek, "Şapka düştü kel göründü. Kimin hırsız kimin namuslu olduğu ortaya çıktı. İktidarı şu anda hırsızlar yönetiyor. Recep Tayyip Erdoğan artık bu ülkede başbakanlık koltuğunda oturamaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler başbakan olamaz” dedi.
Ülkenin yarısının Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlık koltuğunda şaibeli bir insanın oturduğunu kabul ettiğini ve milyonları, trilyonları çalanların aralarında gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşları seslenerek, “Ceplerinize dikkat edin. Eğer cebinizde bir el varsa bilin ki o el başçalanın elidir. Dikkatli olun” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, bir Başbakanın evinde 1 milyar dolar nakit paranın nasıl çıktığını sorarak, “İzlediniz buradan görüntüleri size dinlettiler. Dinleten arkadaşlarımıza polisler gelmişler. Demişler ki ‘bu yayını kesin’ Kim gönderiyor. Baş çalan gönderiyor buraya. Hırsızlığım ortaya çıkmasın diye. Meydan meydan gezeceğim, köy köy gezeceğim. Kul hakkı yiyenler hesap soracağım” dedi. Vatandaşların ‘hırsız Erdoğan’ diye slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyorlar ki iki tane polis gönderecekler biz de korkacağız. Sen gelsen. Senin yedi sülalen gelse korkmayacağız biz” diye konuştu.
YALANLA İMAN BİR ARADA OLMAZ
"Ben hayatımda hırsızlık gördüm ama aile boyu hırsızlık görmedim" diyen Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ta Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan ile dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler arasında geçen telefon konuşmalarını yeniden aktardı. ‘Recep’in eli her zaman cebinizde olur’ diyen Kılıçdaroğlu, “Ben merak ettiğim bir şey daha var. Yav arkadaş bu kadar parayı ne yapacaksın. Öbür dünyaya gideceksin ya bir kefen olacak. Kefenin cepleri olsa dolar dolduracaklar. ‘Vatandaşımız günahları ne yapacaklar’ diyor. ‘Yalanla iman bir arada olmaz’ diyor Hazreti Muhammed. Bunların günahla işi farklı. Onlar bu dünyanın malını alıp bu dünyanın malı ile geçinip gitmek istiyorlar. Bizim de hayret ettiğimiz nokta o. Ya arkadaş bu kadar parayı ne yapacaksın sen? Çocuğun, evladın, torunun, dayın, teyzen, yeğenin, amcan tamam. Yav yetmiyor mu. Bursa’dan çağrı yapıyorum başçalana. Sevgili başçalan seni kaç lira tatmin ediyor. Hırsızlık yapmaktan vazgeçmek için kaç liraya ihtiyacın var. Türkiye’de ve dünyada yardım kampanyası açacağım düş bu milletin yakasından” dedi.
“BAŞÇALAN SES KAYITLARINDAN RAHATSIZ”
Bu güne kadar en az 10-15 ses kaydının internete düştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Herkes dinledi. Ben de meydanlarda dinletiyorum. Başçalan çok rahatsız. Bu güne kadar çıkan ses kayıtları nedeniyle hiç kimse yalanlama yapmadı. Bu benim ses kaydım değildir demedi. Herkes kabul etti. Ama bir kişi. Başçalan ‘hayır’ dedi. ‘Montaj yapmış’ dedi. Bir de havuz medyası var. 630 milyon dolara oluşturdukları havuz medyası var. Bunlar başlık attılar. Amerika’ya gönderdik bunlar montajdır’ dediler. Ertesi gün Amerikan firmaları ‘bu kadarda yalan olmaz ya biz ne zaman dedik montaj diye. Böyle bir şey demedik. Bu doğrudur’ dediler. Yalanın boyutuna bakın.”
Halktan 30 Mart’ta hırsızları sıfırlamasını isteyen Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın hem hırsız hem de diktatör olduğunu söyledi.
“BAŞÇALAN BEN YÜRÜTMENİN BAŞIYIM DİYOR”
Diktatörlerin din iman edebiyatı yaparak diğer taraftan yürüttüklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Din iman deyince bilin ki birkaç milyon daha götürecekler. Başçalan ‘ben yürütmenin başıyım’ diyordu. Ben de dedim ki ‘Doğru söylüyor. Sen yürütmenin başısın. Nasıl yürüttüğünü herkes çok iyi biliyor. Bu başçalanın başka bir işi yok sabah akşam televizyon izliyor. Bakıyor bir yerde kendi hoşuna gitmeyen bir altyazı geçiyor veya bir haber geçiyor. Bir program var. Açıyor telefonu ‘Alo Fatih şunu kaldır evladım’ daha cümleyi bitirmeden ‘emredersiniz diyor başçalanım’ pes ya. Böyle medya mı olur? Havuz medyasını almayın, seyretmeyin. Hırsızların medyası olmaz” dedi.
“HOLLYWOOD SENARİSTİ BİLE BÖYLE BİR SENARYOYU DÜŞÜNMEDİ”
Kabataş ve Gezi olaylarında yaşanan cami tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan’ı halkı birbirine düşürmeye çalışmakla suçladı. Siyaset yaşamı boyunca Başbakan Erdoğan kadar yalan söyleyen birisini görmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Emin olun Hollywood’da bile. Dünya sinemasının kıblesi olan Hollywood’da bile böyle bir olayı bir senarist düşünmemiştir. Önümüzdeki yıllarda göreceksiniz. ‘Başçalan’ın hikayesi olarak Hollywood filmlerinde olacak. Bir hükümet bir devleti nasıl soyuyor onu hep beraber göreceğiz. Hırsızlar çıktı vatanseverler Silivri’de. Önümüzde seçim var. Tercih şu ya bakan evlatları ya da vatan evlatları. Bakan evladına veriyorsan asla şikayet etmeyeceksin. Açlıktan nefesinde koksa ‘ben bu hükümete oy verdim yere bakacak halim kalmadı’ diyeceksin. Ya vatan evladına vereceksin, hırsızlık yapmayacak millet için çalışacak, millete hesap verecek, namuslu adam olacak. Yiğit adam olacak babasının sözünü dinleyecek. Ne diyordu bu hırsız ‘hırsızlık babadan oğla geçer. Oğuldan babaya geçmez’ diyordu. Vallahi doğru. Babadan oğla geçiyor zaten. Gün Türkiye’yi kirlilikten ayırma. Güzel huzurlu bir Türkiye inşa etme günüdür. Bunu beraber inşa edeceğiz. Namus sözü. Kemal Kılıçdaroğlu sözü.”
Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkan adaylarını kürsüye davet ederek vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Yenişehir Havaalanı’ndan uçakla Ankara’ya hareket etti.
Sebile ÇETİN/Serhat TEZCAN/Emre KOŞAK/BURSA, ()


SÇ-ST-EK(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)