"TOPLUMSAL HUZURSUZLUK VARSA AİLEDE HUZUR OLMAZ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığını, bunun toplumsal huzursuzluk ve toplumda barış olmamasından kaynaklandığını kaydederek, "Penceresi kırık, eşi askerde 40 günlük Ayaz bebek zatüreden; bir gazimiz açlıktan ölüyorsa bunun bir sorumlusu vardır bu ülkede. Kübra bebek Samsun’da açlıktan ölüyorsa bunun bir sorumlusu vardır bu ülkede. Herkesin bu gerçeği görmesi lazım. Yeniden birleşme, beraber olma günüdür. Kimseye kızmaya hakkımız yok. Siyasetçi vatandaşı dinleyecek. Çiftçiye ‘al ananı da git’ diyen bir siyasete bu toprakların izin vermemesi lazım" diye konuştu.
"KURTULUŞ HAREKETİ BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ"
CHP lideri yeniden bir ulusal kurtuluş hareketi başlatmak zorunda olduklarını; yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele edeceklerini söyleyenlerin '3 Y'yi 'yemek' olarak algıladığını öne sürdü. Salonu dolduran partililerin, 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk' sloganı atması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Gerçektende öyle.  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kul hakkı yiyen, rüşvet alan, yolsuzlukları savunan bir başbakan adı duydunuz mu? 4 bakan rüşvet almış fezlekesi gelmiş. Fezleke bir türlü meclise gelmiyor Silivri’de tutukluları ziyaret ettim. Çıkışta mahkeme kararlarını veren yargıçları sert bir şekilde eleştirdim. Hakkımda fezleke düzenlendi. Ben daha gelmeden fezleke geldi Ankara’ya. 'Hesabını vereceksin' dediler. 'Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız, namertsiniz. 'Ben korkmam' dedim. Şimdi çaldıkları ortada. Aldıkları rüşvet ortada, fezlekeler gelmiş bir türlü gelmiyor meclise. Biz mağduruz diyor. Mağduriyet buysa bırak birazda millet mağdur olsun. Cebi para görsün."
Kılıçdaroğlu, "Haram parayla umreye gidilir mi?" diye sorduktan sonra devleti soyan bir çete bulunduğunu başında Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğunu öne sürerken, "Mazlumun ahını alırsanız sonunuz böyle olur. Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin. Bunlarda ar damarı da yok. Hala meydanlara çıkıyorlar bağırıp çağırıyorlar" diye konuştu. AK Parti'ye oy verenlere seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin kul hakkı konusunda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum. İbadetinizi yaparken ülkemizdeki bütün Müslümanların yaptığı gibi bereket, hoşgörü, barış olsun istiyorsunuz. İnanıyorum ki siz temiz siyaset istiyorsunuz. Gelin beraber birlik olalım" diye konuştu. Buradaki programın ardından CHP İl Başkanlığının hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra da parti otobosüyle uçakla Ankara'ya gitmek üzere Merzifon Havaalanı'na hareket etti.