BAŞBAKAN'A İMAM HATİP ELEŞTİRİSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya’da Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım törenine katıldı. Partililerin 'Başbakan Kemal', 'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' sloganları arasında girdiği salonda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Başbakan, imam hatip liselerinin 100'üncü kuruluş yıldönümünde toplantısında söylemiş. İmam hatiplerden mezun olanlar bu değerli kardeşlerimiz, müftülük, imamlık yaparlar. Bizim kutsal mekanlarımız camilerde cemaati aydınlatır. Cemaaette her görüşten insan vardır. Ama bir Başbakan oraya imam, imam hatip öğrencileri, müftüleri toplayıp CHP Genel Başkanını yuhalatıyorsa bu doğru, ahlaklı değildir. Seçim meydanlarında yaparsın eyvallah. Ama cemaatine doğruları söylemek zorunda olan, cemaatine kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu söyleyen, barışı anlatan imam hatip öğrencilerine siyasal konuşma yapamazsın. Yaptığın andan itibaren kimse kusura bakmasın sen adam değilsin."
CHP lideri, bugünkü gazetelerde bazı sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı bildiri bulunduğunu, imzası bulunanlar arasında bundan önce gazetelerin arka sayfasında tam sayfa yayınlanan Erdoğan’ın fotoğrafının altında ‘Sağlam irade’ yazan bir kuruluşun da bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Malı götürme' konusunda gerçekten de sağlam bir irade. Bir gazetenin arka sayfasındaki ilanını bedeli; 80 bin TL. Sen çok sayıda gazeteye ilan veriyorsun. Kim veriyor ilanı? Sivil Dayanışma Platformu. İçlerinden biri de Hak-İş. Hak-İş Başkanına söyledim; 'Sen işçilerin alın terinden aidat alıyorsun. Kalkıp da nasıl o ilanı veriyorsun? Yolsuzluktan şikayet etmiyorsun, şimdi kalkıp bildiri yayınlıyorsun; ‘Türkiye hepimizin’ diye. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sesleniyorum. O adamı aranıza niye aldınız? İşçinin parasını, alın terini Recep Tayyip Erdoğan’ı övmek için gazetelere tam sayfa ilan için finanse eden bir adamın hangi yolsuzluktan şikayet etmeye hakkı var? 'Biz beraberiz' diyorsanız ona söyleyecek bir şeyimiz yok. Beraber değilseniz o zaman o adamı aranıza niye aldınız? 'Türkiye hepimizindir' demeden önce yolsuzluk yapanların yargıya çıkıp hesap vermesi gerekir. Türkiye asla hırsızların olmayacaktır."