CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere öğleden sonra Gaziantep’e geldi. Kılıçdaroğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve CHP İl Başkanı Akif Ekici ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’dan kentte çalışan gazetecilerin durumuyla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu burada açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkenin kan gölüne döndüğünü kaydederek, ülkede ciddi bir yönetim boşluğu olduğu görüşünü savundu. Türkiye’de gazetecilerin baskı altında olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dün bir gazetemiz birinci sayfasından başlayarak tüm köşe yazarları ile beraber beyaz sayfa olarak çıktı. 13 yılda bu ülkeye ne oldu? Neden gazeteciler böylesine bir baskı altındalar? Türkiye’de demokrasi var mı? Türkiye’de özgürlük var mı? Haber yaptı diye gazeteci hapse atılır mı? Bu ülkede demokrasiyi savunacaksak, bunun birinci basamağı medya özgürlüğünü savunmaktır. Medya özgürlüğünü savunduğunuz zaman emin olun, dünyanın batısında da doğusunda da herkes, Türkiye’de demokrasi var diyebilecek. Medya özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokrasiden söz edilemez."