BİR PARTİYE GENEL BAŞKAN SEÇMİYORUZ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kınık'ın adından Dikili İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde vatandaşların ilgisiyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, 'halkın başkanı' sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslendi. Vatandaşlardan 10 Ağustos seçimlerinde sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Barış için yapacağımız bir şey var, 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz. Barış mı istiyoruz evetse Ekmeleddin; huzur mu istiyoruz? Evetse Ekmeleddin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu topraklarda Hacı Bektaşlar, Dadaloğlu var. Şunu söyleyeceğimiz 'deniyor ki partili değil.' Evet istiyoruz ki herkesinin cumhurbaşkanı olsun. Öfke dili kullanmasın cumhurbaşkanı deyince, insanın içine huzur dolsun halka umut vaat etsin, saygınlığı olsun, arkası kirli olmasın, altı kirli olmasın. Cumhurbaşkanı ahlaklı olsun. İstiyoruz ki uzlaşmayla olsun. İlk kez halk seçecek ve biz ilk kez sandığa gideceğiz. Şunu öngördük bir parçalanma olmasın. Bütün partiler, bir adayla üzerinde anlaşsın. CHP olarak biz, 7 - 8 partinin ortak uzlaşmasıyla yeni bir aday belirledik. O batıda da tanınan biri, doğuda da. O bir diplomat o bir bilge, o güzel bir insanoğlu. İstedik ki cumhurbaşkanı bayrağımızı, güzel ay yıldızımızı temsil etsin. Onu temiz insanların güzel insanlar temsil etmeli" dedi.
ORTADOĞU'DA BARIŞI O GETİRİR
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ortadoğu politikalarında da önemli bir isim olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu'yu biliyorsunuz. Gencecik çocukları hayatlarını kaybediyorlar. Baskı var İsrail'in baskısı var. İstiyoruz ki sadece Türkiye'de değil bütün dünyada barış olsun. Ne güzel söylemiş Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta barış, cihanda barış' Ortadoğu'da barışı sağlayacak kişi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. 57 islam ülkesinin biraraya gelmesinde önemli katkıları oldu. Onları yöneten dirayetli, özverili birisi. Diyordu ki 'ben görevimi yaptım köşeme çekileceğim.' Ona dedim ki bir görevin daha var. Halk istiyor. Sadece CHP'nin, MHP'nin değil, diğer partilerin desteklediği sen halkın cumhurbaşkanı adayısın dedim ve gelip görevini yapacaksın dedim. Benim umudum da sizsiniz. Size güzel bir gelecek bırakmak için yola çıktık. Çocuklarımız için, Türkiye için geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Sizler tatil yapıyorsunuz. Gayet güzel yapın tatilinizi, sorun yok ama ben sizler için evliya çelebi gibi dolaşıyorum. Çalışıyorum. Ben kendimi halka adayan birisiyim sizin için çalışacağım. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Ama bir şey daha yapacağım. Ben çalışıyorum, ama sadece benim çalışmam yetmez. Hepimizin sorumluğu var" dedi
Seçimde bir partiye genel başkan seçilmeyeceğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasi uzlaşma rejimidir. Dayatma olmaz bir partinin cumhurbaşkanı olmaz, halkın cumhurbaşkanı olmak zorundadır. Cumhurbaşkanı az konuşur, halkına yalan söylemez. Ahlak timsali olmak zorundadır. Yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde bizi temsil etmeli. Bir siyasi partinin genel başkanını seçmiyoruz Türkiye Cumhuriyeti için çalışkan bilgili, temiz bir insanı seçeceğiz. O insanın adı Ekmeleddin İhsanoğlu, ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Dikili'den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI