KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞBUĞ YORUMU: TARİHİ BİR KARAR
Giresun’da parti otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon davasında tutuklu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında aldığı kararı, "Tarihi bir karar" olarak yorumladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Anayasa Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı Sayın Başbuğ kararı, tarihi bir karardır. Hepimiz bundan sonraki süreci de dikkatle izleyeceği. Gerekçeli kararı da hep birlikte göreceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar bağlamında yeniden vurgulamak gerekirse İlker Başbuğ’un hapse atılması, tutuklanması, yargılanması zaten toplumun vicdanında kabul görmemiş, karşılık bulmamıştı. Toplum bu kararı vicdanen ve ahlaken reddetmişti. Anayasa Mahkemesi en azından aldığı bu tarihi kararla bir hatayı da düzeltmiş oluyor."
SPK TAPESİNİ YORUMLADI
Gazetecilerin ,Başbakan Erdoğan’ın, Yargıtay'daki davaya müdahale konuşmalarını doğrulamasıyla ilgili gazetecilerin sorusuna şu yanıtı verdi:
"Erdoğan, yargısı ve yasama organıyla kendisinin sözünden çıkmayan, kendisinin istediği gibi karar veren, kendisine yüzde yüz biat etmiş bir devlet oluşturmak istiyor. Bunun en somut örneği de kendisinin de inkar edemediği ses kayıtları olmuştur. Erdoğan artık o koltukta oturamaz. Erdoğan artık, Anayasayı ihlal ettiği, yargıya müdahale ettiği, ihaleye fesat karıştırdığı, istediği kişilere ihale verdiği ortaya çıkmış; çocuklarının evinde milyonlarca euro bulunan kara ve kirli bir kişidir. Onun yükünü Türkiye çekemez. O koltuktan ayrılması lazım. Eğer Türkiye’ye saygısı varsa, ülkenin tarihine saygısı varsa o koltuktan çekilmesi lazım."
TBMM TOPLANABİLİR
Kılıçdaroğlu, son olarak, "Sadece biz değil AKP’li milletvekili arkadaşlarımızın da ortaya çıkan tablodan rahatsız olduğunu, vicdan azabı çektiklerini biliyorum. Dört bakan hakkında TBMM’ye gelen fezlekelerin ele alınması amacıyla 26 Mart’ta TBMM toplanabilir. Bu yönde bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

ÖA(TM/SS)