HOPA'DA MİTİNG YAPTI
Artvin’den helikopterle Hopa İlçesi'ne geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Turan Altuntaş Ticaret Merkezi ve Hopa Belediyesi Konuk Evi’nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, yanına gelen Saadet Partili gruptakilerle de sohbet etti, "Erbakan hocamız ülkesini severdi, milliciydi. Ona her zaman saygımız sonsuzdur" dedi. Sahil Parkı'na geçen Kılıçdaroğlu, Hopa Belediyesi'nce yaptırılan Kazım Koyuncu Anıtı'nın açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Yerim yurdum yoktur benim, dünyada bir yerdeyim' yazısı bulunan anıtın önünde fotoğraf çektirdi.
Ardından Kazım Koyuncu Sanat Sahnesi’ne geçen ve burada toplanan kalabalığa konuşan Kılıçdaroğlu, insan sevgisinin, barışın olduğu dünyanın en güzel yeri Hopa’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi, kendini Hopalı hissettiğini ifade etti.
'HOPALI GÖRMÜŞTÜ, ŞİMDİ BÜTÜN TÜRKİYE GÖRDÜ'
31 Mayıs 2011'de Başbakan Erdoğan’ın olaylı Hopa mitingini hatırlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğretmenimiz Metin Lokumcu hayatını kaybetti. Olaylardan hemen sonra geldim,  ailesini ziyaret ettim. Onlar hırsızı daha önceden görmüşlerdi. Şimdi Türkiye ve dünya görüyor. Benim bu ülkeyi yöneten kişiye bir tavsiyem var; Türkiye’yi ne hale getirdiğini gördük, bütün dünya gördü. Aile boyu hırsızlığın ne olduğunu hep beraber gördük. İhaleye fesat nasıl karıştırılıyor hep beraber gördük. Adalet Bakanı'na telefon edip, 'Falan işadamını mahkum olması lazım, onu mahkum ettirin' diye telefon edeni gördük. Böyle kişileri hiç görmemiştik dünyada ama ilk kez tanık oluyoruz. Eğer o temiz bir adam olmak istiyorsa, kamu kaynakları nasıl kullanılıyor onu görmek istiyorsa, namuslu bir adam kimdir, kimliğini görmek istiyorsa gelsin Hopa’ya. Belediye Başkanı'nı ziyaret etsin. Dürüst adam nasıl olurmuş, halkına hizmet eden adam nasıl olurmuş, adam gibi adam nasıl olurmuş Hopa’ya gelsin, Hopa’yı görsün. Hopa’da çay, kahve içsin. Vatandaşın tenini koklasın. Binlerce koruma ile değil, tek başına gelsin buraya."
'RİZE’DE BENİ PROTESTO EDENLERE KIRGIN DEĞİLİM'
Rize mitinginde kendisini bir grubun protesto ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Asla onlara kırgın değilim. Başçalan bir yere gittiği zaman gitmeden bir gün önce bunlar protesto edebilir diye milleti topluyorlar, nezarete alıyorlar. Başçalan gittikten sonra serbest bırakıyorlar. Çok şükür ben Rize’ye gittiğim zaman kimseyi gözaltına almadılar. Bundan dolayı çok memnunum. Ben demokrasiye inanmış bir insanım. Elbette ki herkesin farklı görüşü olabilir. Elbette ki herkes şu veya bu partiyi destekleyebilir. Ben bunlara saygılıyım. Benim bir ortak alanım var yurttaşlarım ile kurduğum. Nedir o? Temiz siyaset, kul hakkı yemeyen siyaset, ahlaklı siyaset, erdemli siyaset. Siyasetçi cebini doldurmayacak, hırsızlık yapmayacak, yargıya müdahale etmeyecek. Özgürlüklerin önüne set çekmeyecek. Benim istediğim budur. Bu siyaset dolayısıyla da en büyük güvencem halktır."
'CHP İKTİDARINDA KEMALPAŞA İLÇE OLACAKTIR'
"Bize oy verin, Kemalpaşa Beldesi'ni ilçe yapacağız" diye propaganda yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Artvin Milletvekilimiz bunu gördü, kanun teklifi verdi. Geçen salı günü Genel Kurul'a indirdiler. İlçe olsun isteği kimin oyları ile reddedildi? Onların oyları ile reddedildi. Bir yalanları daha ortaya çıktı. Size sözüm var. CHP iktidarında Kemalpaşa ilçe olacak" dedi. Bu sırada kalabalıktan bir kişinin, "Hopa il olsun" sözleri üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Hopa benim gönlümde zaten il. Karadeniz’in incisi. Özgür insanların olduğu yer. Hopa’yı, Hopalılar'ı seviyorum. Hopa sadece Karadeniz’de değil, bütün Türkiye’de önemli bir inci konumundadır" değerlendirmesinde bulundu.
'30 MİLYON AVRO İLE 3 TANE HOPA YARATILIR'
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Babası 'Oğlum evde ne var?' diyor. 'Baba, sen biliyorsun', 'Oğlum parayı sıfırladınız mı?' diye ertesi gün soruyor. 'Birazcık kaldı babacığım' diyor. 'Ne kadar kaldı evladım?' diye soruyor. '30 milyon avro kaldı' diyor. 30 milyon avro ile 3 tane Hopa yaratılır. Ben gayet iyi biliyorum. Manisa’da bir üniversite öğrencinin çantasında bir bez pankart çıkmış. Üstünde 'Hırsız var' yazıyor. Polisler, 'Sen Başbakan’a hakaret ediyorsun' diye yakalamışlar. Buradan o polis kardeşlerime sesleniyorum; Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı. Onun kim olduğunu Türkiye biliyor, bütün dünya biliyor."
'BENİM İÇİN ALIN TERİ HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR'
Siyaseti 76 milyon yurttaş için yaptığını, kendisi, çocukları ve yakınları için yapmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, üzerinde adı yazan ve boynuna takılı olan el dokuması atkıyı göstererek, "Bu el emeği. Kadın kardeşlerimizin el emeği. Her şeyi elleri ile yaptılar. Alın terleri ile yaptılar. Ne kadar güzel. Buna paha ve değer biçilmez. Bu alın teri ile üretilmiş bir üründür. Hırsızlık malı değildir. Bunu şerefle, onurla ve gururla boynuma asıyorum. Çünkü benim için alın teri her şeyden önemlidir" dedi.
'HOPA’YA BİR GÜN BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM'
Hopa’ya çok kez geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir gün Hopa’ya Başbakan olarak geleceğim. Bütün Türkiye Hopa olduğu gün Avrupa birliğinin kapıları sonuna kadar açılmış olacak. Bütün Türkiye Hopa olduğu gün bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk olmayacak. Bütün Türkiye Hopa olduğu gün, bu ülkede her ailede huzur olacak. Bütün Türkiye Hopa olduğu gün bu ülkeye barış, dostluk ve kardeşlik gelecek. Bütün dileğim bütün Türkiye Hopa olsun" diyerek konuşmasını noktaladı.
Konuşması sırasında kürsüye çıkan küçük bir kız çocuğunu seven Kılıçdaroğlu,  partili kadınlara karanfil dağıttı, ardından da helikopterle Giresun'a hareket etti.

MK,FT,AG(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)