EKMELEDDİN BEYİN BAĞIŞ KAMPANYASINA KATILIN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çatı aday Ekmeledin İhsanoğlu'na CHP seçmeninin maddi ve manevidestek vermesini isteyerek, "CHP seçmeninden sadece sandığa gitmesini istemiyorum. Aynı zamanda Ekmeleddin Beyin bağış kampanyasına 1 lira bile olsa yardımını esirgememeli. Bu seçimlerde siyasi partilere hazineden yardım yapılmıyor" dedi. Bir seyircinin "Kılıçdaroğlu, boşuna çabalamasın Erdoğan cebimden cüzdanımı bile çalsa oyumu ona veririm" şeklindeki mesajının canlı yayında okunması üzerine Kılıçdaroğlu, "Zaten cüzdanı yoktur cebinde. Cüzdanı yoktur ama mutlaka ihale almıştır. Hırsıza Ramazan ayında oy veririm demek doğru olmaz" diye konuştu.

"ERDOĞAN BİRAZ YARDIM EDİYORSA İKİ MİSLİNİ DE CEBİNE İNDİRİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan millet ile halk kavramını bilmiyor. Sen milletten yana falan değilsin. Medya aracılığı ile kitleleri ikna etmeye çalışıyor. Erdoğan biraz yardım ediyorsa, iki mislini de cebine indiriyor. Çıksa karşıma hepsini ispat etmeye de hazırım. Cumhurbaşkanlığı makamına namuslu birinin oturması gerekir" diye konuştu.

"ERDOĞAN MI EKMELEDDİN BEY Mİ MAĞDUR?"

İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir başarı sağlayacağına inandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mazlum olan Ekmeleddin bey. Eğer bizim insanımız mağdurdan yanaysa, kim mağdur? Erdoğan mı, Ekmeleddin bey mi mağdur? Elini vicdanına koysun kararını versin" açıklamasında bulundu.

"EKMELEDDİN BEYİN SAHİBİ HALKTIR"

Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin bey sahipsiz değil. Ekmeleddin beyin sahibi halktır. Bildiğimiz halk adamı. Kendi kişiliğinden ödün vermeyen bir insan. Ekmeledin bey ile ilgili bir mercimek tanesi kadar bir kaygı taşımamaları gerekir. Biz böyle bir adayı, Türkiye Cumhuriyeti halkının önüne koyduk" dedi.

"ERDOĞAN CEBİMDEN CÜZDANIMI BİLE ÇALSA OYUMU ONA VERİRİM"

Bir seyircinin "Kılıçdaroğlu, boşuna çabalamasın Erdoğan cebimden cüzdanımı bile çalsa oyumu ona veririm" şeklindeki mesajının canlı yayında okunması üzerine Kılıçdaroğlu, "Zaten cüzdanı yoktur cebinde. Cüzdanı yoktur ama mutlaka ihale almıştır. Hırsıza Ramazan ayında oy veririm demek doğru olmaz" diye konuştu.

Hakime TORUN / ANKARA ()