KILIÇDAROĞLU: EKMELEDDİN BEYİ AKP ADAY GÖSTERSEYDİ DESTEK OLURDUK

CHP Lideri Temal Kıyıçdaroğlu, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin "İhsanoğlu'nu parti içinde dışında sordum. Ekmeleddin Beyi AKP aday gösterseydi emin olun biz destek olurduk. Niye vermeyelim? Keşke onlar da destek verseler. Milletine taraf olan tokat atar mı? Attı. Küfür eden adamı yanına alıp fotoğraf çektirdin mi? Çektirdi" dedi. Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hiçbir cemaate mensup olmadığını da söyledi.

"EFKAN ALA AÇTI TELEFONU POLİSLERE EMİR VERDİ"

"Ülkenin bütün noktaları Erdoğan'ın emrinde" diyerek eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, "Efkan Ala Başbakanlık Müsteşarı değil miydi? Açtı telefonu polislere emir verdi mi? 'Gitmeyeceksiniz başbakanın çocuklarının evini aramayacaksınız' diye. Adalet Bakanı Müsteşarı doğrudan doğruya savcıyı aradı mı İzmir'den dosyayı kapat. Gecenin saat 10 buçuğunda bana sonucundan haber ver demedi mi? dedi. Bunların hepsi oldu. Elbette bazı namuslu hâkimler, savcılar var. Tümünü aynı kefeye koymamak lazım. Bazıları elbette toplumun ruhundaki adaleti gerçekleştirmek için çalışacaktır. Biz onları baş tacı ediyoruz. Ama ülkenin bütün noktaları Erdoğan'ın emrinde" diye konuştu.

"İMZA ATMAYAN BAZI ARKADAŞLAR BENİ TELEFONLA ARADI"

Cumhurbaşkanlığı adayı belirlenmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İmza atmayan bazı arkadaşlar beni telefonla aradı. Ben imza atmak istemiyorum. Başka bir adaya da imza vermeyeceğim' diye" dedi.

"MALI GÖTÜRMEK İÇİN"

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı ne yapacak? Erdoğan diyor ki; 'Ben yol ihalelerine de bakacağım' ben onun niye takip ettiğini çok iyi biliyorum. Malı götürmek için. Cumhurbaşkanı iken, vatana ihanet hariç hiçbir suçlama yapamazsınız" dedi.

"TELEFON KONUŞMALARINI FEZLEKELERDEN ÖĞRENDİK"

Telefon konuşmalarını savcıların düzenlediği fezlekelerden öğrendiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bütün telefon konuşmalarını savcıların düzenlediği Meclis'e gelen fezlekelerden öğrendik. Hala gizliyorlar. Nereye kadar gizleyecekler. Komisyon kuruldu. Bakalım önümüzdeki günlerde açıklanacak" açıklamasında bulundu.

"İHSANOĞLU'NUN HİÇBİR CEMAATE MENSUBİYETİ YOK"

Kılıçdaroğlu, "İhsanoğlu'nun hiçbir cemaate mensubiyeti yok" diyerek, "Eğer yolsuzluğu savunuyorlarsa, kirli bir adam arıyorlarsa, Erdoğan orada duruyor zaten. Temiz bir adam arıyorlarsa, İhsanoğlu" dedi.

"CHP'YE OY VERECEĞİZ AMA MÜSLÜMAN BİR PARTİ DEĞİL DİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "CHP'ye oy vereceğiz ama, Müslüman bir parti değil diyorlar. Geçmişte hep böyle söylerlerlerdi. Zaten tüzel kişilerin dini olmaz. İnsanların dini olur" diye konuştu.

"FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Fiili başkanlık sisteminin olması mümkün değil. Erdoğan seçilir mi? Adı bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, bu kadar kirli siyasete bulaşmış birisini o makama oturtacak diye düşünmüyorum" dedi.

Hakime TORUN / ANKARA ()