AMASYA'DA KONUŞTU: BAŞBAKAN'IN İSTİFA ETMESİ LAZIM
Türkiye'de bütün telefon konuşmalarının TİB tarafından kaydedildiğini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya'da yaklaşık 10 bin kişiye yaptığı konuşmada, "Bunlar yalansa kayıtları yayınla. Yayınlamadı. Biz de, 'Bu ülkenin başbakanına kimse hakaret edemez' deriz. Emin olun önce ben derim. Ama yayınlayamıyor. Niye yayınlamıyor? Gerçek ortaya çıkacak diye yayınlamıyor. Bu nedenle ben buna 'Başbakan' değil 'Başçalan' diyorum" dedi.
Adının şaibe, hırsızlık, yolsuzluğa karışan birinin başbakanlık yapmaması gerektiğini anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İstifa etmesi, ayrılması lazım. Çekil kardeşim. Ben şu çağrıyı yaptım yine. Kaç lira gözün doyuyor senin Allah aşkına. Açıkla emin olun dünya çapında kampanya düzenleyeceğim, parayı sana vereceğim. Şu milletin yakasından düş arkadaş" diyerek şöyle devam etti:
"Kılıçdaroğlu'nun da sesini montajlayacağım' dedi. Eyvallah. Sevgili 'Başçalan' benim oğlum Güney Kore'de doktora yapıyor. Arada bir skype'te konuşuyoruz. Adres, yer veriyorum ki montajı kolay olsun. Oğluma hiçbir zaman, 'Oğlum kaldığın evde paraları sıfırla' diye bir konuşmam olmadı. Çünkü çocuk zaten Güney Kore Hükümeti'nin bursu ile okuyor. Sadece Türkiye'ye gelip- gidişlerinde uçak parasını ben ödüyorum. Onun için bana hiç yük olmadı. Nasıl bir montaj yapacaksın ben de merak ediyorum. Oğlumla konuşuyorum, 'Oğlum paraları sıfırla' dediğim zaman, oğlum diyecek ki, 'Burs parasından az kaldı neyi sıfırlayacağım.' Ertesi gün gene telefon edip 'Evladım kaç lira kaldı.', 'O da herhalde bana 'babacığım 30 milyon euro kaldı' demeyecek. Buradan sesleniyorum nasıl montaj yapacaksan yap, ben hiç bir şeyden korkmam, çekinmem."
Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda yaptığı "Rabia" işaretine de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunun istifa eden 4 eski bakanı simgelediğini, Başbakan Erdoğan'ın utanmadan çıkıp halktan oy istediğini öne sürerken, "Ar damarın kaldıysa istifa eder çekilirsin. Veya dersin ki 'İstifa ediyorum yargıya gideceğim, aklanacağım tekrar geleceğim.' Türkiye bunun örneği vardır" dedi.
Başbakanın tek başına halkın arasıne giremeyeceğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, Muş'a giderken Kayseri Emniyeti'nden çok sayıda polisi koruma amacıyla götürdüğünü ifade ederken, "Tek başına halkın arasına giremez. Kırşehir'de trafik kazası oluyor. 3 polisimiz şehit oluyor. 22 polis kardeşimiz de yaralanıyor. Siz 'Başçalan'ın değil, halkın polisisiniz. Aylıklarınızı bu millet ödüyor. Sizin hakkınızı bu millet ödeyecek 'Başçalan' değil. Bütün sorunlarınızı çözmek Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesidir. Çok zor koşullarda çalışıyorsunuz. Devleti soyan bu iktidara rağmen savcının verdiği görevi yaptınız, bakanların çocuklarının evlerine girdiniz ve onların maskelerini indirdiniz. Size şükran borçluyum. Sizi sürüyorlar sağa sola. Her sürgün sizin madalyanız olacaktır"diye konuştu.
"BERKİN İÇİN AĞLASANA"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığını, televizyon, gazetelere yasak getirmek istendiğini, 630 milyon dolarlık medya havuzu oluşturulmasının da hesabını soracağını söyledi.
Gezi olayları sırasında başına gaz fişeği kapsülü isabet eden Berkin Elvan'ın bugün kurtarılamadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ailesi, büyük bir umut beslediği çocuğunu hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yine olaylar oluyor. Biber gazları, coplar, şunlar bunlar. Bütün yurttaşlarıma sağduyuya çağırıyorum. Bazı siyasi partilerin büroları taşlanıyor. Provokasyana asla gelmeyelim. Çünkü her kavga 'Başçalan'ın işine gelir. Kavga etmeyeceğiz. 76 milyon yurttaş barış içinde kardeşçe yaşacağız" dedi.
Hiçbir ön yargı, ayrım yapmadıklarını, CHP'ye oy versin ermesin herkesi kucaklayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir vatandaş bana oy vermeyebilir. Beni sevmeye bilir de. Rizeli bir kardeşimiz bana yumurta atmış. Saygı duyarım. Polis yakalamış dava açmak için mahkemeye vermiş. Mahkemeden bana yazı geldi, size yumurta atan genç hakkında 'Davacı mısınız, değil misiniz?' diye. 'Davacı değilim' dedim. Benim demokrasi anlayışım bu. Bütün Türkiye bilsin hiçbir yurttaşıma kızmam. Berkin öldü. Emin olun gözünden yaş akmaz. Mısır'da 1 kişi öldü, çıktı milletin önünde ağladı. Berkin için ağlasana. Anne ve babasına telefon edip bir başsağlığı dilesene. O bizim çocuğumuz değil mi? Mısır'da da birisi hayatını kaybetse üzülürüm. Ama o Türkiye'de insanlar öldü, üzülmedi, efendim seramikler kırıldı diye ona üzüldü."
Konuşmasının son kısmında herkesten 30 Mart'ta sandığa gitmesini ve belediye başkan adaylarına oy atmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Sinop'a gitti.

İA,ST(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)