Hakime TORUN/ANKARA, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 'Aykırı Sorular' programında Gazeteci Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile gündemdeki ses kayıtlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki durum arasında farklılıklar olduğunu söyleyerek, "İki olay arasında dağlar kadar fark var. Bir olay tümüyle özel yaşamla ilgili. Bugünkü ses kayıtları ise farklı şeyler. Bir hırsızlık olayını anlatıyor. Bir hükümetin, ve onun içindeki bazı bakanların, Türkiye Cumhuriyeti devletini nasıl soyduklarını anlatılıyor. Oğluyla yaptığı görüşmeyi dinledikten sonra ben artık o kişiye Başbakan lafını etmeyeceğim. Şaibeli bir kişidir" dedi. 

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile gündemdeki ses kayıtlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki durum arasında farklılıklar olduğunu söyleyerek, "İki olay arasında dağlar kadar fark var. Bir olay tümüyle özel yaşamla ilgili. Onun faili, özel yaşamı, kontrol eden, denetleyen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şaibeli bir kişidir yani. Onun bilgisi dahilinde gerçekleşen bir olaydır. Bu kadar net söylüyorum. Kendisi talimat verdi. MİT'e bunun faillerini bulun diye kendisi söyledi. Bugüne kadar bulunmadı. Özel yaşamdı. Neden bulunmadı? Siyasetin konusu olmamalıydı. Bugünkü ses kayıtları ise farklı şeyler. Bir hırsızlık olayını anlatıyor. Bir hükümetin, ve onun içindeki bazı bakanların, Türkiye Cumhuriyeti devletini nasıl soyduklarını anlatılıyor. Oğluyla yaptığı görüşmeyi dinledikten sonra ben artık o kişiye Başbakan lafını etmeyeceğim. Şaibeli bir kişidir. Bu ülkede Başbakanlık yapamaz. Aldığı oylar helal değildir. Harama ortak olmuştur. O artık benim dilimde başçalandır" diye konuştu.

"BU ŞAİBELİ KİŞİ,BİR İTİRAF YAPTI"

Kriptolu telefonların da dinlenmesi konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Bir itiraf yaptı. Bu şaibeli kişi, kriptolu telefonları da dinlemişler dedi. Devlet sana kriptolu telefonu, devletin sırlarını konuş çöz diye verdi. Oğlunla kızınla yakınları konuşup yolsuzlukların, hırsızlıkların üstünü kapat diye vermedi. Hayatı yalan üzerine kurulu. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir siyasetçi ile hiç karşılaşmadım" dedi. Kılıçdaroğlu, önceden kendilerine kasetlerle ilgili bir istihbarat gelmediğini ancak kasetlerin devamının geleceğini ifade etti.

"700 BİN LİRALIK SAATİ SENİN BAKANINA REZA ZARRAB VERDİ"

Cemaat ile işbirliği içinde misiniz? şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, cemaat ile hiçbir iletişimlerinin olmadığını belirterek, "Ben hiçbir zaman cemaate dönüp şunu söylemedim. Siz ne istediniz de biz vermedik. Kim söyledi? Yolsuzluğu ayyuka çıkmış adam söylüyordu bunu. Şimdi ne oldu 17 Aralık'tan sonra düşman belledi. Neden bu yolsuzlukları ortaya çıkardınız diye. Paralel devlete izin vermeyeceğiz deniliyor. 700 bin liralık saati senin bakanına Reza Zarrab verdi. 4 bakana rüşvet verdi mi? Verdi. Devletin bütün sırlarını bunların Zarrab'a teslim etmediğini kim biliyor. Neden bunu cemaate bağlıyorlar?" diye yanıt verdi.

HT(SSA)