ABD'ye Başkanlık, Dışişleri, Pentagon yetkilileriyle görüşmek ve CHP'nin Washington DC ofisinin açılışını yapmak için gelen  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu üyeleriyle bir araya geldi.
Gün içinde, aralarında Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Kamer Genç, Aykan Erdemir, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak gibi partinin önde gelen isimleri ile ABD'de temaslarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya geldiği resepsiyonda, kendisini izleyen gazetecilerin 'Amerikalılardan 'çözüm sürecine' ilişkin soru gelip gelmediği ve buna ne yanıt verdiği' sorusu ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, "Ayrıntıyı bilmediğimiz için, buna destek vereceğiz ya da engel olacağız diye bir şey söylemek doğru değil. Çünkü ayrıntıyı bilmiyoruz" yanıtı verdi.Kılıçdaroğlu, Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada da, ana muhalefet partisi lideri ve CHP Genel Başkanı olarak, 'Çözüm süreci'ne ilişkin, "Parlamento dışında bir sürecin başarılı olacağına inanmıyoruz' diye konuştu. Parlamentonun bu sürecin içinde olmasını önemsediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"O nedenle hükümete parlamentoda, bu sorunun çözümü ile ilgili bir uzlaşma komisyonu kurulması gerektiğini söyledik. Eş zamanlı olarak, bu sorunun çözümü için, parlamento dışında bir akil adamlar heyeti oluşturulmasını istedik. Görüşmeleri parlamentonun değil, akil adamlar heyetinin yapması gerektiğine inanıyorum. Bu önerimiz bazı partiler tarafından kabul edilmedi. Süreçle ilgili olarak bir şey diyemiyoruz, çünkü sürecin nasıl gittiğini kimse bilmiyor. Ana muhalefet partisi olarak biz bilmiyoruz, diğer siyasal partiler bilmiyor. İktidar partisinin milletvekilleri de bilmiyor. O nedenle orada büyük bir belirsizlik var."

NA(GE/İD)