CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP, Cumhuriyet'in 90. yılını salt bir bayram kutlaması olarak görmemektedir. Cumhuriyet değerlerinin 21. Yüzyıl'la buluşturulması sorumluluğunu da taşımakta ve bunu gerçekleştirmek için çaba harcamaktadır. Cumhuriyetimizin gelecekte, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edeceğine inanıyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun kutlama mesajı şöyle:
"Büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak 90. yaşını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp, ertesi gün ilan edilen bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet’in birinci hecesi 1915’te Çanakkale’de, ikinci hecesi 4 Eylül 1919’da  Sivas’ta, üçüncü hecesi 23 Nisan 1920’de Ankara’da, dördüncü hecesi 9 Eylül 1922’de İzmir’de yazılmış, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. Cumhuriyet'in en büyük adımı kadınlarımızın eşit yurttaş statüsü kazanması ve sosyal yaşama katılması olmuştur.
Cumhuriyet bu nedenle özgürlüktür, bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet halkın iradesine ve toplumun değer yargılarına saygı duymak, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmaktır. Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden bireyin  özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir. Cumhuriyet aynı zamanda sanatı ve sanatçıyı yüceltmektir."
'BUNUN ADI DÖRDÜNCÜ DEVRİM'
CHP'nin 90. yılı, salt bir bayram kutlaması olarak görmediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Cumhuriyet değerlerinin 21. Yüzyıl'la buluşturulması sorumluluğunu da taşımakta ve bunu gerçekleştirmek için çaba harcamaktadır. Bunun adı dördüncü devrimdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin gelecekte, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının  ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edeceğine inanıyor, başta Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi ve günümüzde Cumhuriyet ile kazanımlarının korumaya kararlı olan halkımızı kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum."

(SS)