CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturması kapsamında darbe suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine atılanları savundu ve "Hapishanelerde işkence var, kötü muamele var, bunlar arştırılsın" çağrısında bulundu.
Başbakan Yıldırım'ın "Ey Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhu ne oldu" diyerek birlik çağrısını yinelemesine de değinen Kılıçdaroğlu "Ben insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, mazlumun hakkını savunuyorum." dedi.
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;
"CEZAEVLERİNDE KÖTÜ MUAMELE VAR"
"TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun cezaevi alt komisyonu, cezaevlerini gezsin, işkence, kötü muamele olup olmadığına baksınlar. Yoksa, rapor yazsınlar. Siz de başbakan olarak raporu alın, 'Kapı gibi rapor var, bu raporun altında her partiden milletvekili imzası var.
Hapishanelerde işkence ve kötü muamele yoktur.' deyin. Ama bunu yapamıyorlar, cesaret edemiyorlar. Çünkü hapishanelerde işkence de kötü muamele de var.
"3 YATAKTA 7-8 KİŞİ YATIYOR"
Ben bunu söylemeyeceğim de kim söyleyecek. Askerlerin yaptığı 12 Eylül darbe sonrasında, darbecilerin en çok korktuğu işkence iddialarıydı.
Bütün hapishaneleri açarlar, dışarıdan gelenler, hapishaneleri işkence var mı yok mu diye gezerdi. 3 yatakta 7-8 kişinin yattığı koğuşlar var.
"YENİKAPI'DA BENİ DİNLEMEMİŞSİN"
Diyorlar ki, 'Ey Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhu ne oldu?' Ben bunların tamamını Yenikapı'da anlattım. Demek ki sen beni dinlememişsin.
Ben insan haklarını, demokrasiyi, özgürlükleri, mazlumun hakkını savunuyorum.
"SEN ŞEYTANSIN"
Benim inancıma göre zalime teslim olmayız. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır. Ben şeytan değilim, şeytan sensin."
Kılıçdaroğlu cezaevindeki FETÖ'cüleri savundu