Ankara’da gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

TBMM’deki anayasa görüşmelerinde bir Adalet ve Kalkınma milletvekili , 'bizim hedefimiz esasen anayasanın ilk dört maddesi' dedi. Tepkiler üzerine tekrar söz aldı ve bu sözlerinin arkasında durdu. İlk dört madde arasında ne var? Ankara’nın başkent olduğu…

“BU SORUNUN YANITINI DEVLET BAHÇELİ VERMELİ”

Bana göre bu sorunun yanıtını vermesi gereken Devlet Bahçeli’dir. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Ben milliyetçilerin ülkücülerin vatanına bağlılıklarını biliyorum. Vatanlarını ülkelerini bayraklarını seviyorlar. Aynı bizim gibi. Milliyetçilik nedir? Kendi ülkesinin tarihini sevmek demektir.
Ankara’yı neden başkent seçtik? Merkez Bankasını bile İstanbul’a taşımak istiyorlardı. Tarihini bilmeyen geleceğini inşa edemez.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

Sayın cumhurbaşkanı çok önemli bir şey söyledi. “Bu tutumunuz devam ederse siz kendi ülkenizde güvende gezemezsin.” Ne demek değerli arkadaşlarım ne demek bu? Yani El Kaide’den, IŞİD’den ben sorumluyum. Onu mu demek istiyor. Bakın söyledim. Bu işin sağı solu partisi yoktur. Ben rahatsız olduğum kadar AK Parti’ye MHP’ye oy veren vatandaşlarım da rahatsız.

'DİLİNE HAKİM OLAMAYAN DEVLETİ İYİ YÖNETEMEZ'

Neden biz dünya ile kavga ediyoruz. Neden böyle bir dil kullanıyoruz. Her zaman söylüyorum, diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez.
Hele hele 80 milyonu temsil eden kişinin az ve öz konuşması lazım. Sözlerinin Türkiye ve dünyada ağırlığının olması lazımdır. Bunlar ne yapıyor Türkiye’yi yalnızlaştırıyor. Ne oldu? Büyükelçimiz çağrıldı soruldu. Ne diyecek büyükelçi? “Efendim dikkate almayın sayın cumhurbaşkanı espri yapı” diyecek herhalde.

Son 2,5 yıldır fiili başkanlık sistemi yaşıyoruz. Mevcut yapının Türkiye için hangi riskleri oluşturduğunu gözlerimizle görüyoruz. 

TV’DE TARTIŞMA ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu yalan söylüyor diyorlar. Her seferinde çağrı yapıyorum. Dilimde tüy bitti. Alırsın 18 maddeyi senin göstereceğin TV kanalında oturur konuşuruz. Benim yalan söylediğimi ispatlarsın ben de mahcup olurum. Gelemiyorlar. Neden gelemiyorlar çünkü onlar da biliyor ki ben doğruları söylüyorum. Neden gelmiyorsun özgüvenin mi yok. Kendine mi güvenmiyorsun. Gelemiyorlar çünkü mahcup olacaklar. Söylediklerinin tamamının yalan olduğu çıkacak ortaya.


'ATATÜRKÇÜLÜĞÜ BİZE VE ÇOCUKLARIMIZA YANLIŞ ÖĞRETİYORLAR'

Atatürkçülüğü bize ve çocuklarımıza yanlış öğretiyorlar. Birincisi özgülük ve bağımsızlık benim karakterim der. Ama ikinci ayak da çok önemlidir. Üreten Türkiye. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça o ülkenin bağımsızlığa sağlanamaz demiştir Atatürk.

Üretiyor muyuz? 2 Trakya kadar alanı ekmiyoruz. Bütün dünya ile kavga ettik. Turist bile gelmiyor. Hollanda ile kavga ettik. Evet oyunu artırır mıyız diye. Sonra ne dedi başbakan bu kadar yeter. Fatura kime çıktı Hollanda’daki Türklere… Almanya ile kavga ediyorlar fatura Almanya’daki Türklere çıkıyor.

Burada Türkiye’de iş adamına çıkıyor. Hollanda ile kavganın olduğu gün bir grup Karadenizli iş adamı geldi. Büyük bir tedirginlik içindeler. “fındığımızı kime satacağız” dediler.